Χρύσα Ρώπα για Φιλιππίδη: «Είναι κρίμα και πάρα πολύ μεγάλη ντροπή»

«Δεν ισχύουν πια τα αισθήματα μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χρύσα Ρώπα για Φιλιππίδη: «Είναι κρίμα και πάρα πολύ μεγάλη ντροπή»

Το πρωί της Πέμπτης, η Χρύσα Ρώπα μίλησε στην εκπομπή T-Live και αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο γνωστός κωμικός διώκεται ποινικά για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, ενώ έχουν προκύψει και 7 μάρτυρες που καταθέτουν υπέρ του, μια εκ των οποίων η σύζυγος του.

Οι δηλώσεις της Χρύσας Ρώπα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η Χρύσα Ρώπα είπε από την πλευρά της: «Είναι πάρα πολύ κρίμα, αλλά είναι και πάρα πολύ ντροπή. Δεν το πίστεψα όταν τα άκουσα όλα αυτά. Ναι, είχαμε συνεργαστεί. Δεν μπορούσα να το συνδυάσω. Δεν μπορούσα και τα δύο. Μ’ αυτά τα πρόσωπα, μ’ αυτούς τους συναδέλφους έχω δουλέψει. Απέχει πολύ, παρασάγγας απέχει η εικόνα που έχω γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν ισχύει και δεν ισχύουν πια και τα αισθήματά μου».

Για τον ηθοποιό μίλησε και η Άννα Παντζέλη η οποία τόνισε τα εξής:

«Χαίρομαι που η δικαιοσύνη σκύβει στα θύματα γιατί μέχρι τώρα φοβόμουν ότι έσκυβε στους θύτες. Η αλαζονεία των ισχυρών αρχίζει να τρίζει γιατί αποκτούν μια αλαζονεία που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να υποκλίνονται ή να υπηρετούν, να σκύβουν και αρχίζει πια η Ελλάδα να μη θυμίζει μπανανία σε νόμους.

Δεν είχα ακούσει τίποτα. Ένιωσα όμως πάρα πολύ άσχημα, πάρα πολύ γελοία που δεν το ήξερα και μπράβο στα κορίτσια, στις τρεις συναδέλφους, τουλάχιστον αυτές που ξέρω εγώ τα ονόματά τους. Μπράβο τους, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι μάνα και να βγεις με το πρόσωπό σου και με το επίθετό σου και να πεις. Είμαστε μια κοινωνία λίγο άγρια. Δεν πέφτω πια από τα σύννεφα για τίποτα και για κανέναν».

Χρύσα Ρώπα για Φιλιππίδη

«Εάν και εφόσον καταδικαστεί θα μπορούσε να είναι κοντά στα 20 χρόνια»

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση, τονίζοντας για την διαδικασία: «Δεν μπορεί να καθυστερήσει καθόλου διότι είμαστε οριακά στο κατώφλι της παραγραφής. Η πράξη η βασική που είναι από το 2008 αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να φτάσουν σε κρίση εισαγγελέας και ανακριτής. Άρα πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης για να απολογηθεί».

Επίσης σχολίασε: «δεν πρέπει να επηρεάζονται οι δικαστές επειδή ο κ. Φιλιππίδης είναι γνωστό πρόσωπο», ενώ αναφορικά με την ποινή που μπορεί να επιβληθεί, ανέφερε ότι «εάν και εφόσον καταδικαστεί για τις τρεις αυτές πράξεις, ένα πλαίσιο ποινής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κοντά στα 20 χρόνια. Εάν και εφόσον έφτανε σε καταδικαστική κρίση και για τις τρεις πράξεις, τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες».

Πλέον η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα τη διενέργεια της έρευνας.