Πρίγκιπας Χάρι: «Σκεφτόμουν "τι έκανε όλο αυτό στη μαμά μου"»

«Ήθελα να την κάνω υπερήφανη»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πρίγκιπας Χάρι: «Σκεφτόμουν

Ο Πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να «κάψει» για ακόμα μία φορά τη βασιλική οικογένεια, αυτή τη φορά με τις δηλώσεις που έκανε στο podcast του Νταξ Σέπαρντ, στο οποίο μίλησε για την απόφασή να αποχωρήσει μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Χάρι εξήγησε πως πολύ συχνά είχε στο μυαλό τη μητέρα του και πως ήθελε να την κάνει να νιώσει υπερήφανη μετά από όλα όσα έζησε στο πλευρό του πατέρα του. Ο ίδιος δεν είχε σκοπό να επικοινωνήσει με τους δικούς του ωστόσο μετά την επίσκεψη του στη Μ. Βρετανία θέλησε να στείλει μια επιστολή στον Κάρολο.

Οι δηλώσεις του Πρίγκιπα Χάρι

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατηγορούμε οποιονδήποτε, αλλά σίγουρα σε ό,τι αφορά την ανατροφή, έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή οδύνης, εξαιτίας του πόνου και της οδύνης που ίσως ο πατέρας μου ή οι γονείς μου βίωσαν. Θα σιγουρευτώ ότι θα σπάσω αυτό τον κύκλο, για να μην το κληροδοτήσω», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι ως γονείς, μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ, θα έπρεπε «να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να πούμε "Αυτό που συνέβη σε εσένα θα σιγουρευτώ ότι δεν θα συμβεί σε εσένα"».

Αναφορικά με τον πρίγκιπα Κάρολο, δήλωσε: «Ποτέ δεν το είδα, ποτέ δεν το ήξερα και ξαφνικά άρχισα να ενώνω τα κομμάτια. “ΟΚ, οπότε εδώ πήγε σχολείο, αυτό συνέβη, το ξέρω αυτό για τη ζωή του”. Επίσης ξέρω ότι αυτό συνδέεται με τους γονείς του, οπότε αυτό σημαίνει ότι μου φέρθηκε με τον τρόπο που του φέρθηκαν. Πώς μπορώ, λοιπόν, να το αλλάξω αυτό για τα δικά μου παιδιά;».

Πρίγκιπας Χάρι Νταϊάνα

Όπως σημείωσε, για πρώτη φορά σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη βασιλική οικογένεια, όταν ήταν 20 χρονών: «Είναι η δουλειά, σωστά; Χαμογέλα και άντεξέ το. Συνέχισε τη δουλειά. Ήμουν περίπου 20 ετών και σκεφτόμουν “Δεν θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά, δεν θέλω να βρίσκομαι εδώ. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Κοίτα τι έκανε αυτό στη μαμά μου, πώς θα καταφέρω ποτέ να τακτοποιηθώ και να αποκτήσω σύζυγο και οικογένεια όταν ξέρω ότι αυτό θα συμβεί ξανά;”».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αποφάσισε να κάνει ψυχοθεραπεία έπειτα από συζήτηση με την σύζυγό του, η οποία μπορούσε να καταλάβει «ότι πονούσα, ότι υπήρχαν κάποια πράγματα έξω από τον έλεγχό μου, που με θύμωναν, που έκαναν το αίμα μου να βράζει», όπως υπογράμμισε.

«Έβγαλα το κεφάλι μου από την άμμο και σκέφτηκα “Είσαι σε αυτή την προνομιακή θέση, σταμάτα να παραπονιέσαι και σταμάτα να σκέφτεσαι ότι θες κάτι διαφορετικό. Να το κάνεις διαφορετικό, γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Πώς θα κάνεις αυτά τα πράγματα διαφορετικά, πώς θα κάνεις τη μαμά σου υπερήφανη και να χρησιμοποιήσεις αυτό το σύστημα για να επηρεάσεις πραγματικά την αλλαγή; Κοιτώντας πίσω, συνειδητοποιώ με βοήθησε το να βοηθώ άλλους ανθρώπους».

Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι: Αυτά είναι τα πιθανά ονόματα για την κόρη τους

Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής τους περνάνε ο Χάρι και η αγαπημένη του, Μέγκαν Μαρκλ μιας και σε λίγο καιρό πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι τους, μία υπέροχη κόρη η οποία θα συμπληρώσει την υπέροχη οικογένειά τους.

Οι δυο τους αποκάλυψαν το φύλο του μωρού στην πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσαν πριν λίγους μήνες στην Όπρα και από τότε, οι στοιχηματικές έχουν πάρει «φωτιά» σχετικά με το ποιο θα είναι το όνομα που θα πάρει η μικρή.

Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι - Άρτσι

Πολλοί λένε πως ο Χάρι θα της δώσει το όνομα της μητέρας του, δηλαδή Νταϊάνα, μιας και συνδέεται άμεσα και με την απόφαση του ζευγαριού να φύγει από το παλάτι.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως ήδη ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν ονομάσει την μοναχοκόρη τους, Νταϊάνα ανάμεσα σε άλλα.

Ένα ακόμα όνομα που «παίζει» και που μάλιστα είναι πρώτο στις στοιχηματικές, είναι το Φιλίππα, στη μνήμη του Πρίγκιπα Φίλιππου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό και είχε άριστες σχέσεις με τον εγγονό του, Χάρι.