Eurovision 2021: Σε αυτές τις θέσεις βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος πριν τους ημιτελικούς σύμφωνα με τις στοιχηματικές

Αυτά είναι τα φαβορί

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision 2021: Σε αυτές τις θέσεις βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος πριν τους ημιτελικούς σύμφωνα με τις στοιχηματικές

Η Eurovision 2021 ξεκινάει αύριο με τον πρώτο ημιτελικό και οι στοιχηματικές όπως είναι φυσικό έχουν πάρει «φωτιά». Η Ελλάδα και η Κύπρος με δύο πολύ δυνατές συμμετοχές προσπαθούν να κατακτήσουν την κορυφή στον διαγωνισμό.

Tην ώρα που έχουν συνολικά εντοπιστεί δύο κρούσματα κορωνοϊού, τα δεδομένα μοιάζουν να είναι σταθερά για τα φαβορί.

Ημιτελικοί Eurovision 2021: Τα φαβορί για πρόκριση και η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου

Ξεκάθαρα φέρονται να είναι τα πράγματα στον 1ο ημιτελικό. Εκεί, η Μάλτα αποτελεί το μεγάλο φαβορί για επικράτηση. Το να νικήσει η Μάλτα στον 1ο ημιτελικό έχει απόδοση μόλις 1,50. Η αμέσως επόμενη υποψηφιότητα στη σχετική λίστα είναι η Κύπρος, με το El Diablo της Έλενας Τσαγκρινού.

Αδιαφιλονίκητα φαβορί για πρόκριση στον τελικό, μέσα από τον ημιτελικό της 18ης Μαΐου πέραν από τις δύο παραπάνω υποψηφιότητες είναι οι Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Νορβηγία, Κροατία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ.

Μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός στον 2ο ημιτελικό. Ελβετία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Σερβία, Σαν Μαρίνο και Πορτογαλία είναι οι χώρες που φιγουράρουν ψηλά στη λίστα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

«Ρευστή» η κατάσταση, ως προς την επικράτηση στον ημιτελικό της 20ης Μαΐου. Βουλγαρία, Ισλανδία και Ελβετία είναι αρκετά κοντά στις αποδόσεις. Η Ελλάδα, με το Last Danceτης Στεφανίας, προσφέρεται στο 13,00 για νικήτρια του 2ου ημιτελικού.

Eurovision 2021: Τι θα κάνουν Ελλάδα και Κύπρος

Το Last Dance της Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται από τις στοιχηματικές μέσα στα μεγάλα φαβορί για νίκη στον τελικό. Με απόδοση 31,00 βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής λίστας.

Βατό δείχνει να είναι το να τερματίσει η Στεφανία στο Top-10, κάτι που προσφέρεται σε απόδοση 1,50. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αποτελεί το 2ο φαβορί για Καλύτερη Βαλκανική Χώρα, με την Βουλγαρία να είναι το Νο1 στην εν λόγω κατηγορία.

Eurovision Στεφανία Λυμπερακάκη

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα… μηνύματα των αποδόσεων για την Κύπρο! Το El Diablo της Έλενας Τσαγκρινού είναι το 4ο φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό και το βρίσκουμε σε απόδοση 9,00.

Πιο χαμηλά προσφέρεται το να μπει η προσπάθεια της Κύπρου στο Top-3, κάτι που παίζεται στο 2,50. Ακόμα πιο χαμηλά, στο 1,95, βρίσκουμε το σενάριο να τερματίσει η Κύπρος στο Top-5.

Ποιος θα κατακτήσει την Eurovision 2021;

Ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί! Ακόμα κι από τις ίδιες τις στοιχηματικές, αφού οι αποδόσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει μεγάλη «μάχη». Ιταλία στο 3,20 και Γαλλία στο 3,60 για κατάκτηση του φετινού διαγωνισμού.

«Ροκάρει» η γειτονική χώρα με το Zitti E Buoni των Maneskin. Το νεανικό ροκ συγκρότημα από την Ιταλία ιδρύθηκε το 2016 και κέρδισε με το τραγούδι το οποίο κατεβαίνει στη Eurovision, το φεστιβάλ μουσικής «Σαν Ρέμο 2021».

Αρκετά πιο… συναισθηματική η προσέγγιση της Γαλλίας, ως είθισται, με τις τύχες της χώρας να στηρίζονται στην ερμηνεία της Barbara Pravi, η οποία θα τραγουδήσει το Voila.

Η 27χρονη καλλιτέχνης υπήρξε συν-δημιουργός των τραγουδιών της Γαλλίας στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς της Eurovision.

«Χώρισα με το αγόρι μου γιατί θέλω να σκίσω στην Eurovision με την Ελλάδα»

Η Στεφανία Λυμπερακάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή After Dark και αποκάλυψε πως πήρε την απόφαση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision αλλά και για τον λόγο που χώρισε από το αγόρι της, λίγες εβδομάδες πριν τον τελικό.

«Είχα αγόρι, δεν έχω πια. Ήμασταν μαζί δύο χρόνια, ήταν τραγουδιστής σε ένα boy band. Δεν έχω χρόνο αυτή την περίοδο να κάνω τίποτα, για αυτό χώρισα αλλά τον αγαπώ πάρα πολύ. Θέλω να σκίσω για την Ελλάδα και να τα δώσω όλα. Δεν μπορώ να είμαι στην Ολλανδία, στο σπίτι τους και να χάσω χρόνο με τος πρόβες. Για τώρα του είπα τέλος… Θα δούμε», αποκάλυψε.