Eurovision 2021: Σκάνδαλο με τη συμμετοχή της Μάλτας

Η κρατική τηλεόραση έδωσε 300.000 ευρώ σε influencers για να φαίνεται φαβορί

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision 2021: Σκάνδαλο με τη συμμετοχή της Μάλτας

Μία μεγάλη καταγγελία έγινε λίγες μέρες μετά το τέλος της Eurovision 2021, η οποία αφορά τη Μάλτα ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να μπει καν στην τελική πεντάδα και έμεινε στην έβδομη θέση.

Η νεαρή τραγουδίστρια της Μάλτας περίμενε να πάρει καλύτερη θέση και παρόλο που τα στοιχήματα την έδειχναν στις πρώτες θέσεις, με την Ιταλία να μην χάνει την πρωτιά σε καμία περίπτωση, η Destiny έδειχνε δυσαρεστημένη και αμήχανη κάθε φορά που έβλεπε πως είναι χαμηλά στη βαθμολογία.

To σκάνδαλο γύρω από τη συμμετοχή της Μάλτας με τη Eurovision

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πουλόπουλο και το «Ευτυχείτε», η κρατική τηλεόραση της Μάλτας πλήρωσε αδρά influencers για να ποντάρουν στα στοιχήματα και ταυτόχρονα να κάνουν κλικ στο video που συνοδεύει το συγκεκριμένο τραγούδι, προκειμένου να το κάνουν φαβορί.

Τα χρήματα που διέθεσε το κράτος για την εμφάνιση της Μάλτας στη Eurovision αντί να διοχετευθεί στην εμφάνιση της Destiny, (π.χ στα σκηνικά, στα φώτα, στα εφέ), δαπανήθηκε στην προώθηση του τραγουδιού με έναν ανορθόδοξο τρόπο, θέλοντας να παρουσιάσουν μια πλαστή εικόνα της πορείας του τραγουδιού.

Οι πρώτες δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων

Την πρώτη τους επίσημη συνέντευξη σε ένα ιταλικό κανάλι παραχώρησαν οι Maneskin, οι οποίοι μίλησαν για τη μεγάλη τους νίκη στη Eurovision καθώς και για τις φήμες που τους ήθελαν να κάνουν ναρκωτικά στο Green Room του τελικού.

Με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων να είναι αρνητικά, τόσο ο ίδιος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Damiano David όσο και τα υπόλοιπα μέλη, ένιωσαν δικαίωση και μπόρεσαν να ευχαριστηθούν και με το παραπάνω τη νίκη τους, αφού πρώτα πέταξαν μία διακριτική σπόντα στη Γαλλία για τις δηλώσεις περί ακύρωσης του αποτελέσματος που ακούστηκαν.

«Στην Ιταλία είναι κατενθουσιασμένοι. Ήταν τόσο χαρούμενοι με αυτό που έγινε και εμείς νιώθαμε μεγάλη τιμή που εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας

Πάθαμε σοκ με αυτό γιατί δεν έχει λογική για εμάς. Είμαστε τέσσερα νέα παιδιά που κέρδισαν ένα απίστευτο βραβείο και είναι σαν να ακύρωσαν την εμφάνισή μας αυτές οι φήμες. Σοκαριστικό και απίστευτο. Δεν έχει λογική είμαστε εντελώς κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ποτέ δε θα κάναμε κοκαΐνη στην αίθουσα σύνταξης και σε ένα εθνικό δίκτυο. Είναι τρελό.

Το πρώτο πράγμα που είπαμε είναι ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τεστ γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Θέλαμε να επικεντρωθούμε στη νίκη μας και να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν. Να γιορτάσουμε, όχι να σκεφτόμαστε χαζές και ψεύτικες φήμες», ανέφεραν χαρακτηριστικά.