Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Εξομολογείται τον ρατσισμό που βίωσε - «Με κορόιδευαν, με αποκαλούσαν “μαυροκέφαλη”»

«Τον ρατσισμό τον έζησα στην Σουηδία επειδή ήμουν Ελληνίδα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Εξομολογείται τον ρατσισμό που βίωσε - «Με κορόιδευαν, με αποκαλούσαν “μαυροκέφαλη”»

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ “Μαμά – Δες” και εξομολογήθηκε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε στην Σουηδία.

Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε στην Ζωή Κρονάκη για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ενώ πριν λίγο καιρό είχε αποκαλύψει πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου

«Έχω βιώσει ρατσισμό, σεξισμό και κάτι σαν ταξική περιθωριοποίηση. Με πάρα πολλούς τρόπους γιατί έμενα στο πιο γνωστό γκέτο της Σουηδίας, όπου ζούσαν μόνο μετανάστες και πρόσφυγες και φυσικά πάρα πολλοί Έλληνες.

Το να είσαι φτωχός, πολλές φορές σε βλέπουν σαν τεμπέλη. Ενώ οι φτωχοί δουλεύουν περισσότερο, για τα λιγότερα.

Τον ρατσισμό τον έζησα επειδή ήμουν Ελληνίδα. Με κορόιδευαν, με αποκαλούσαν από παιδί… “μαυροκέφαλη”, είναι κάτι πολύ κακό στα σουηδικά. Όλα αυτά που έζησα μου έχουν μάθει τρομερά μαθήματα».

«Ήρθαν έξω από την πόρτα μου Ναζί με μάσκες και όπλα να με σκοτώσουν»

Το πρωί της Τετάρτης, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη και μέσα σε όλα αποκάλυψε πως, όσο βρισκόταν στη Σουηδία, απειλούσαν να τη σκοτώσουν Ναζί.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είπε χαρακτηριστικά: «Παραμελούσα πάρα πολλά χρόνια τον εαυτό μου και έτρωγα μανιωδώς. Τώρα που ασχολούμαι με τη γυμναστική, αισθάνομαι πως η ζωή είναι πιο εύκολη.

Έχω περάσει κατάθλιψη και τραυματικές περιόδους στη ζωή μου. Όταν ήμουν τριών ετών, έμενα σε ένα χωριό μόνο με κατσίκες και τον παππού μου στο κρεβάτι. Γκρεμίστηκε ο κόσμος μου όταν πήγα στη Σουηδία και αποχωρίστηκα τη γιαγιά μου, που την αποκαλούσα μαμά.

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: «Όταν έκανα τηλεόραση στη Σουηδία, ήρθαν έξω από την πόρτα μου ναζί με μάσκες και όπλα να με σκοτώσουν, επειδή ήμουν ξένη.

Έχω πολλές ιστορίες να σου πω για το πώς γκρεμίζεται ο κόσμος μου. Είμαι από το πουθενά και τα δημιούργησα όλα μόνη μου με το σπαθί μου και το σταυρό στο χέρι. Μου έχουν κάνει τρεις προτάσεις γάμου και… αποχώρησα. Τώρα που οικονομικά δεν είμαι πολύ καλά, λόγω κορωνοϊού, έμαθα να τρώω φθηνά, όπως φασολάδα και φακές» κατέληξε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία «λύγισε» όταν αναφέρθηκε στον πατέρα της.

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για επίθεση ναζί