Ίνα Ταράντου: «Είχα ένα ατύχημα με μηχανή και σκοτώθηκε ο φίλος μου»

Συγκλονίζει με την εξομολόγηση της η παρουσιάστρια της ΕΡΤ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ίνα Ταράντου: «Είχα ένα ατύχημα με μηχανή και σκοτώθηκε ο φίλος μου»

Η Ίνα Ταράντου παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον Γιάννη Βίτσα και μίλησε για τις τρεις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής “Η ζωή αλλιώς” στην ΕΡΤ εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ότι έφτασε στο μηδέν οικονομικά ενώ μια ακόμα γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε το τροχαίο που της κόστισε.

Οι δηλώσεις της Ίννας Ταράντου

-Μέσα από την εκπομπή περιγράφονται συγκινητικές αλλά και συγκλονιστικές στιγμές ανθρώπων. Ποιες θεωρείς ως τις πιο δύσκολες στιγμές στην προσωπική διαδρομή σου;

Προσωπικά έχω αποδεχθεί ότι η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Υπάρχουν κάποιοι σταθμοί που με σημάδεψαν και τους θεώρησα μαθήματα για να δω τη ζωή υπό διαφορετικό πρίσμα. Μία τέτοια στιγμή ήταν στα δεκαοχτώ μου, όπου είχα ένα ατύχημα με μηχανή και σκοτώθηκε ο φίλος μου. Αυτό το γεγονός με σημάδεψε. Μία άλλη ήταν ο θάνατος του πατέρα μου μόλις είχα γεννήσει την κόρη μου.

Επειδή έλειπα από την Κέρκυρα, δεν τον είχα ζήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Στεναχωρήθηκα βαθιά. Δεν πρόλαβα να του πω όσα ήθελα. Μία τρίτη όταν βρέθηκα χωρίς δουλειά. Ήμουν στο μηδέν οικονομικά και το εξομολογούμαι πρώτη φορά. Δεν το γνωρίζει κανείς. Συνήθως βλέπουν μία παρουσιάστρια που έχει μία εκπομπή και λένε «τι ωραία περνά». Δεν ξέρει κανείς την ιστορία πίσω από τον άνθρωπο. Βρεθήκαμε στο μηδέν οικονομικά, με δύο μικρά παιδιά -και αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

-Πώς διαχειρίστηκες την κάθε μία από αυτές τις τρεις κομβικές στιγμές της ζωής σου;

Μέτρησε το ένστικτο της επιβίωσης. Όταν πραγματικά φτάνεις στον πάτο, δεν έχεις την πολυτέλεια να σκεφθείς πώς θα διαχειριστείς μία συνθήκη. Κυριαρχεί η ανάγκη σου να την ξεπεράσεις, αυτή σε οδηγεί. Ως άνθρωπος, έχω εσωτερική δύναμη. Δεν παρατώ τα πράγματα, ούτε παραιτούμαι.

Ίνα Ταράντου εξομολόγηση

Λίγα λόγια για την Ίνα Ταράντου

Η Ινα Ταράντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Δημοσιογραφικό Εργαστήρι και επέστρεψε στην Κέρκυρα για να εργαστεί εκεί ως δημοσιογράφος σε τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση.

Η ίδια περιγράφει εκείνα τα χρόνια: «Αεικίνητη και ριψοκίνδυνη καταγράφω ως σημαντική στιγμή στην αρχή της καριέρας μου, την κάλυψη της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και τον εμφύλιο πόλεμο το 1991-1992, ως πολεμική ανταποκρίτρια του τοπικού καναλιού IONIAN TV, ταξιδεύοντας στο μέτωπο του πολέμου, στα στρατόπεδα προσφύγων και πετυχαίνοντας συνεντεύξεις από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τον Ντόμπριτσα Τσόσιτς. Η σημαντική αυτή εμπειρία μόλις στα 22 μου χρόνια, άνοιξε τους ορίζοντες μου και γέννησε μέσα μου το όνειρο αλλά και την πρόκληση να αναμετρηθώ στον ανταγωνιστικό στίβο των Αθηναικών τηλεοπτικών καναλιών αλλά και να βρίσκομαι εκεί που «γράφεται» η είδηση.»

Ετσι, το 1993 δοκιμάζει τις δυνάμεις στην Αθήνα, όπου ξεκινάει από ρεπόρτερ στο ΣΚΑΙ και σε σύντομο χρονικό διάστημα περνά στην σύνταξη και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων στο STAR CHANNEL όπου και παραμένει για 14 χρόνια. Εκτός από την παρουσίαση των δελτίων, συμμετέχει και σε διάφορες ενημερωτικές εκπομπές. Ακολούθησε η παρουσίαση του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ «Του νερού τα παραμύθια» στην ΕΡΤ3, η οποία πρόβαλε και αναδείκνυε τις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και τους ανθρώπους που ζουν και αγαπούν τον τόπο τους.

Παράλληλα εργάστηκε και ως αρχισυντάκτρια, παραγωγός και άλλων τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ και για άλλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (SKAI, STAR, ΕΡΤ3, ANTENNA και COSMOTE HISTORY).