Μιμή Ντενίση: «Είχε ετοιμάσει το νυφικό μου και μια βδομάδα πριν το γάμο πέθανε»

«Ο παθιασμένος έρωτας με τον Αντώνη Τρίτση με έκανε τολμηρή»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μιμή Ντενίση: «Είχε ετοιμάσει το νυφικό μου και μια βδομάδα πριν το γάμο πέθανε»

Καλεσμένη στην εκπομπή After Dark ήταν το βράδυ της Παρασκευής η Μιμή Ντενίση, η οποία προχώρησε σε μία ιδιαίτερη εξομολόγηση για την προσωπική της ζωή, την καριέρα της, τους μεγάλους έρωτες καθώς και για την κόρη της.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο θέμα του ελληνικού #MeToo μετά τις καταγγελίες στο θέατρο, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει σε συνέντευξή της για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η συνέντευξη της Μιμής Ντενίση στο After Dark

Για την ταινία Σμύρνη μου Αγαπημένη, η Μιμή Ντενίση είπε: «Δεν ήταν δικιά μου ιδέα αλλά ευτυχώς οι παραγωγοί βλέποντας την παράσταση είπα πως αυτό είναι φτιαγμένο για ταινία. Από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια. Τρία χρόνια γράφουμε το σενάριο. Στην ταινία του Αμερικανούς τους παίζουν Αμερικανοί, τους Τούρκους Τούρκοι και τους Έλληνες Έλληνες!Θα βγει στις αίθουσες το 2022».

Στη συνέχεια σχολίασε το θέμα των καταγγελιών στο θέατρο, λέγοντας: «Δεν αφορούσε μόνο το θέατρο και τον αθλητισμό. Όλοι οι χώροι έχουν σαπίλα. Απλά εμείς μπορούμε να μιλήσουμε…».

«Πάντα λέγονται για την Αλίκη Βουγιουκλάκη πολλές κακίες. Έτσι γίνεται με όλους τους μεγάλους σταρ. Μόλις τελείωσα τη σχολή με πήρε στο θέατρο. Η Αλίκη δεν είχε μια συμπεριφορά είχε πολλές. Με μένα ήταν πολύ καλή αλλά ήμουν μελαχρινή και αυτό ήταν καλό και δε μου έβαζε περιορισμούς. Ο μόνος περιορισμός που μου έβαλε να περπατάει εκείνη πάνω στο σκαλί και εγώ κάτω.

Είχε πολύ χιούμορ. Μου έκανε πολλά γυμνάσια. Η Αλίκη όταν ερωτευόταν δινόταν στον έρωτα και μια φορά άργησε να βγει στη σκηνή γιατί μιλούσε με τον αγαπημένο της στο τηλέφωνο. Με πολύ χιούμορ μου είπε κάποτε: θα είμαι εγώ για πάντα η εθνική σταρ και εγώ της είπα, ότι όλα πλέον είναι διεθνή», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους άντρες της ζωής της και για την κόρη της, σχολίασε: «Ο Γιάννης Φέρτης ήταν ο μέντοράς μου, ένας έρωτας μεγάλος. Ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω το θέατρο. Ο παθιασμένος έρωτας με τον Αντώνη Τρίτση με έκανε τολμηρή. Η Σήλια Κριθαριώτη είχε ετοιμάσει το νυφικό μου και μια βδομάδα πριν το γάμο πέθανε. Γι’ αυτό έκανα και στο θέατρο μια σκηνή με το νυφικό. Επειδή ο έρωτας αυτός ήταν ανεκπλήρωτος έμεινε ως ο μεγαλύτερος. Ο Σωτήρης Πολύζος είναι η ασφάλειά μου, η οικογένειά μου. Είναι σαν πατέρας για την Μαριτίνα.

Είμαι τυχερή με το παιδί μου. Έχει προσωπικότητα, συναίσθημα, δυσκολεύεται με την πειθαρχία αλλά έγινε άριστη φοιτήτρια τώρα. Σπουδάζει τουριστικά. Έχει αρχές και δεν χρησιμοποιεί ποτέ το όνομά μου».

«Ήξερα ότι ο ένας νευριάζει πολύ, ο άλλος είναι κυκλοθυμικός και ο άλλος γυναικάς»

Η Μιμή Ντενίση, μίλησε στην εφημερίδα Real life και τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη για το "τσουνάμι" καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου που δεν έχουν τέλος. Τόσο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις όσο και για κακοποιήσεις λεκτικές και ψυχολογικές.

«Με έχουν λυπήσει πάρα πολύ όλα αυτά. Με καταρρώκωσαν όλες αυτές οι άγριες ιστορίες κακοποίησης, λεκτικής και κυρίως σωματικής, όλες αυτές οι καταθέσεις ψυχής κοριτσιών και αγοριών, που έπεσαν θύματα καλλιτεχνών, μελών της πολύ μεγάλης μας οικογένειας….

Λυπήθηκα, έκλαψα και δεν σου κρύβω πως σκέφτηκα σοβαρά να πάρω αντικαταθλιπτικά – τα οποία δεν αγγίζω… Ένιωσα βαθύτατη θλίψη, τρομακτική οργή, ένιωσα μεγάλη πικρία, παράλληλα, όμως, ένιωσα και μια χαρά που άρχισαν να λέγονται, επιτέλους, τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς φόβο, και να «καθαρίζει» το «τοπίο».

Να επισημάνω, όμως, ότι θέλω ΄σο τίποτα να μείνουμε ενωμένοι σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή και να φροντίσουμε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, να καθαρίσει ο χώρος, όχι όμως για εκδίκηση, για ανθρωποφαγία, αλλά για να έρθουν επιτέλους καλύτερες μέρες».

«Η μεγαλύτερη τιμωρία για έναν ηθοποιό είναι να μην τον θέλουν οι συνάδελφοι του και το κοινό» παραδέχεται, επίσης, η αγαπημένη ηθοποιός.

Μιμή Ντενίση για καταγγελίες

«Έγινε λόγος για φρικτά πράγματα, για αδικίες, για ανθρώπους της «οικογένειας» που οδήγησαν πολλά άτομα να υποφέρουν, που έκαναν άθλια πράγματα. Μάτωσε η καρδιά μου. Έχω σοκαριστεί. Άνθρωποι με ταλέντο, με μόρφωση, πως αυτοκαταστράφηκαν έτσι, πως τραυμάτισαν τόσες ψυχές αντί να απευθυνθούν σε έναν ειδικό, να λύσουν τα υπαρξιακά τους θέματα και να μην τα βγάλουν πάνω σε συναδέλφους τους:».

Ήξερες κάποια από όλα αυτά, Μιμή;

«Δεν ήξερα. Ήξερα ότι ο ένας ήταν δύσκολος και ότι νευριάζει πολύ. Ότι ο άλλος είναι κυκλοθυμικός. Ότι ο άλλος είναι πολύ γυναικάς. Αλλά, πίστεψε μες, δεν ήξερα τέτοιες λεπτομέρειες φρικτές. Ίσως επειδή ήμουν «προστατευμένη» από την αρχή, ίσως επειδή είχα από νωρίς δικό μου θίασο.

Άκουγα φήμες, μας όχι τέτοιας ασχήμιας. Ευτυχώς, «άνοιξε» τον δρόμο η ολυμπιονίκης μας, Σοφία Μπεκατώρου και πήραν τη… σκυτάλη κορίτσι και αγόρια από τον χώρο μας, που οδηγούν σιγά – σιγά σε ένα ξεκαθάρισμα. Άκουσα με πόνο ψυχής τις ιστορίες τους, ανάμεσα τους κι αυτή του Δημήτρη Μοθωναίου, που με τσάκισε.

Κι ένιωσα τύψεις. Γιατί δεν τα έμαθα όταν τον συνάντησα, για να τον βοηθήσω, να τον στηρίξω; Να βγουν όλοι να μιλήσουν. Τέλος με τη σιωπή, τέλος με τους κακοποιητές, τέλος με τους ψυχικά άρρωστους.»