Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του

Η οικογένεια του ζητά απαντήσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Τάσου Μπερδέση τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του, στον τόπο καταγωγής του, στην Μιτόπολη Αχαΐας για να τον τιμήσει.

Πέρασαν έννεα μέρες από την μέρα που δολοφονήθηκε ο γνωστός πυγμάχος και η οικογένεια του δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει το τραγικό αυτό γεγονός, με την σύντροφο του να είναι ράκος ψυχολογικά.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, τόσο η οικογένεια του όσο και οι συγγενείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα βασανίζονται από αναπάντητα ερωτήματα καθώς θέλουν να μάθουν ποιος και γιατί ήθελε νεκρό τον 39χρονο Τάσο Μπερδέση.

Η οικογένεια του πυγμάχου ανησυχεί πως μέχρι τώρα οι έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση τρισάγιο στην μνήμη του

Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σάρωση καμερών στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης και καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 39χρονου πυγμάχου, είναι τα όπλα των αστυνομικών για να εξιχνιάσουν την εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση με δεκατέσσερις σφαίρες από καλάσνικοφ στα νότια προάστια.

Οι profilers του Ανθρωποκτονιών λένε με νόημα ότι αν μάθουν τι φοβόταν ο 39χρονος, τότε θα «ξεκλειδώσουν» τη δολοφονία. Γιατί, ο πυγμάχος φέρεται να ανησυχούσε πολύ για τη ζωή του και να οπλοφορούσε και ενδεχομένως να είχε εκμυστηρευτεί σε δικούς του ανθρώπους από ποιους και γιατί κινδύνευε.

Στα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη δεκαετία στη νύχτας της Αχαΐας, αναζητούν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών το κλειδί της εκτέλεσης με 14 σφαίρες του Τάσου Μπερδέση. Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δύο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα κόβοντας τις επαφές του με την Αχαΐα, έδειχνε να φοβάται. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα σημεία και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι εκτελεστές που πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 9 θα έφευγε από τον όμιλο πυγμαχίας και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοιχτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, άδειασαν πάνω του το καλάσνικοφ.

«Εκφράζω την βαθιά λύπη μου για την απώλεια του πελάτη και φίλου μου Τάσου Μπερδέση.Η ελληνική δικαιοσύνη σε διαφορετικές δίκες που διεξήχθησαν στην Αθήνα την Πάτρα και το Μεσολόγγι, τον έκρινε αμετάκλητα αθώο θεωρώντας αβάσιμες τις σε βάρος του κατηγορίες. Οι άδικες αυτές σε βάρος του διώξεις του στέρησαν τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Τάσο, θα είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης, η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος του που τον αθώωσε και στα τρία δικαστήρια.