Ο Τζο Μπάιντεν δέχθηκε επίθεση από τζιτζίκια

Βίντεο και φωτογραφίες... ντοκουμέντο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ο Τζο Μπάιντεν δέχθηκε επίθεση από τζιτζίκια

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε, δέχτηκε πρόσφατα επίθεση από τζιτζίκια σε δημόσια εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο, στην Αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ, καθ’ οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομιλούσε με κάποιους στρατιωτικούς συνοδούς όταν έκανε μια απότομη κίνηση και έπιασε το λαιμό του.

Αφού λοιπόν, έριξε μια σφαλιάρα στο λαιμό του, ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε προς τους δημοσιογράφους και αστειεύτηκε: «Προσέξτε τα τζιτζίκια. Εμένα μου επιτέθηκε ένα».

Το πρόβλημα με τα τζιτζίκια είναι τόσο έντονο, που προχθές το βράδυ, ένα αεροπλάνο που θα μετέφερε δημοσιογράφους στο Λονδίνο για την κάλυψη της επίσημης επίσκεψης του Μπάιντεν, καθυστέρησε περισσότερο από 7 ώρες επειδή μια επίθεση τζιτζικιών είχε προκαλέσει ένα μηχανικό πρόβλημα.

Η ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν εκτίναξε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε χθες, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, η ΕΡΤ ένα ακόμα μεγάλο ιστορικό γεγονός, την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία των ΗΠΑ, επιβραβεύτηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Οι τηλεθεατές επέλεξαν από νωρίς το απόγευμα τη δημόσια τηλεόραση για να ενημερωθούν, καθώς η ΕΡΤ1 ήταν η πρώτη που από τις 17:30 ανέτρεψε πλήρως το πρόγραμμά της για να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση από την Ουάσιγκτον ολόκληρη την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία μετρήσεων της Nielsen, την ώρα της ορκωμοσίας η τηλεθέαση της ΕΡΤ έφτασε το 12% (473.682 τηλεθεατές), ενώ κατά μέσο όρο την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή παρακολούθησαν 343.263 τηλεθεατές που αντιστοιχούν σε μερίδιο τηλεθέασης 8,8%, δηλαδή υψηλότερο ακόμη και από κεντρικά δελτία ειδήσεων που ήταν εκείνη την ώρα στον αέρα.

Στις δυόμιση ώρες που διήρκησε η εκπομπή, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Κλειώ Νικολάου από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα Λένα Αργύρη, οι ανταποκριτές και οι δημοσιογράφοι του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και πολιτικοί αναλυτές, πολιτικοί και εκπρόσωποι της ομογένειας πρόσφεραν σφαιρική ενημέρωση στους τηλεθεατές καταγράφοντας την ιστορική στιγμή, αλλά και αναλύοντας τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας για τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΕΡΤ ήταν το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που μετέδωσε την ορκωμοσία και στη νοηματική γλώσσα -δείτε εδώ το βίντεο με την ορκωμοσία του-

Η ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν εκτίναξε την τηλεθέαση της ΕΡΤ