Πρίγκιπας Κάρολος: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 100α γενέθλια του Φίλιππου

Η φωτογραφία από την παιδική του ηλικία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πρίγκιπας Κάρολος: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 100α γενέθλια του Φίλιππου

Σήμερα θα έκλεινε τα 100α γενέθλιά του ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δύο μήνες. Ο μεγαλύτερος γιος του, Κάρολος θέλησε να τον τιμήσει με μερικές φωτογραφίες από τη ζωή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Κάρολος ήταν πραγματικά συντετριμμένος με τον θάνατο του πατέρα του και έτσι δε θα μπορούσε να μην τον τιμήσει στη μέρα των γενεθλίων του.

Η ανάρτηση του Κάρολου για τα γενέθλια του Φίλιππου

«Τιμώντας τη μνήμη τον Δούκα του Εδιμβούργου, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

1 - Ο Δούκας μεταφέρει τον ρόλο του αρχηγού των τυφεκίων στη Δούκισσα της Κορνουάλης, κατά τη διάρκεια μιας κοινής τελετής στο Windsor Castle και στο Highgrove τον Ιούλιο του 2020 (PA).

2 - Ο νεαρός πρίγκιπας Κάρολος καλωσορίζει τον πατέρα του στο σπίτι από ένα ταξίδι στη Μάλτα το 1951 (PA)», γράφτηκε χαρακτηριστικά στην επίσημη ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του Κάρολου στο Instagram.

Τα νέα του καθήκοντα μετά το θάνατο του πατέρα του, Φίλιππου

Μετά την επίσκεψη του Πρίγκιπα Κάρολου στην Ελλάδα, ο πατέρας του Φίλιππος έφυγε από τη ζωή. Λίγες ημέρες λοιπόν μετά την κηδεία του, ο γιος του ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντα του.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ξεκινήσει να τον προπονεί για να γίνει Βασιλιάς. Χθες, συνόδεψε τη μητέρα του στην τελετή έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου. Ο Κάρολος, αν και έχει βρεθεί στην ίδια θέση στο παρελθόν, φαίνεται πως αναλαμβάνει και νέα καθήκοντα, εκείνα του πατέρα του.

Επίσης, τον έχουν χρίσει επίσημο συνοδό της Ελισάβετ και θα βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του όπου απαιτεί το πρωτόκολλο.