Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Συνέδριο Γονιμότητας: "Φτάνει στα όρια της ανθρωποφαγίας"

"Αν δε γίνεις μάνα δε σημαίνει ότι δεν..."

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Συνέδριο Γονιμότητας:
News 14.06.2021 09:29
Από Youweekly Team

Λίγο πριν δημοσιευθεί η μακροσκελής ανακοίνωση των διοργανωτών για την ακύρωση, τελικώς, του πρώτου συνεδρίου Γονιμότητας μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media, η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον αέρα του Happy Day το πρωί της Δευτέρας θέλησε να τοποθετηθεί.

Η παρουσιάστρια είχε δεχθεί κάλεσμα για να παρευρεθεί στα Γιάννενα και να στηρίξει την συγκεκριμένα καμπάνια αλλά μετά την θύελλα αντιδράσεων απέσυρε την συμμετοχή της.

Ο λόγος της Σταματίνας Τσιμτσιλή

«Δεν ήξερα τίποτα. Ο σάλος δικαίως προκλήθηκε για αυτό το βίντεο. Με αυτό το ρολόι που χτυπά απειλητικά πάνω από το κεφάλι σου. Αν δε γίνεις μάνα δε σημαίνει ότι δεν είσαι ολοκληρωμένη προσωπικότητα», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή για να συνεχίσει:

«Απέσυρα τη συμμετοχή και έγραψα ένα κείμενο που συνόδευα την ανάρτησή μου. Επειδή κάποιοι συνάδελφοί μου είπαν εγώ είχα καταλάβει ότι η διοργάνωση είχε θέματα και για αυτό δεν ήθελα να συμμετέχω. Να πω με την ειλικρίνεια που με διακατέχει ότι εγώ ήξερα ότι θα είναι ένα συνέδριο για την υπογεννητικότητα, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και κορυφαίοι υπουργοί. Τώρα να λέμε γιατί εσύ το έγραψες το πρωί και όχι το βράδυ, φθάνει στα όρια της ανθρωποφαγίας».

Η ανάρτησή της στα social media

“Δεν γνώριζα το περιεχόμενο του σποτ ούτε το είχα δει μέχρι χθες το βράδυ που ενημερώθηκα από τα social media. Μου ζητήθηκε πριν από αρκετούς μήνες ως μητέρα τριών παιδιών να περάσω ένα μήνυμα κατά της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα και αυτό έκανα με πολύ αγνές προθέσεις και χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίζει τη ζωή και το σώμα της και φυσικά η πληρότητα δεν έρχεται μόνο μέσα από τη μητρότητα.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του διαφημιστικού σποτ με βρίσκει αντίθετη διότι το ταξίδι της μητρότητας δεν ορίζεται μόνο από ένα βιολογικό ρολόι που χτυπάει απειλητικά με όρους γονιμότητας αλλά και από άλλες περιστάσεις τις οποίες καθορίζει αποκλειστικά και μόνο κάθε γυναίκα με την ελευθερία της βούλησής της. Ας μην εμπορευματοποιούμε αυτό το ιερό ταξίδι. Αποσύρω την συμμετοχή μου. #συνεδριο”.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

ΑΝΤ1: Αποσύρει την χορηγία του από το Συνέδριο Γονιμότητας

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το σποτ αδικεί την όλη προσπάθεια που κλήθηκα να συμμετέχω»

Share