Βύρων Κοκκαλάνης: Ο Έλληνας Ιστιοπλόος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τόκιο 2021

Το βιογραφικό του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βύρων Κοκκαλάνης: Ο Έλληνας Ιστιοπλόος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τόκιο 2021

Οι ελληνικές συμμετοχές για τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες, θέλουν αθλητές με δύναμη ψυχής και πολύ σκληρή δουλειά. Όλοι τους Θα παλέψουν για την κατάκτηση της κορυφής. Ανάμεσα λοιπόν στις φετινές συμμετοχές, ξεχωρίζει και του Βύρωνα Κοκκαλάνη.

Στα 36 του χρόνια και μετά από πολύωρες προπονήσεις και αμέτρητες διακρίσεις στο παρελθόν, ο ιστιοπλόος είναι αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Όντας αθλητής χαμηλών τόνων, ήρεμος και παράλληλα αποφασισμένος, έχει στραμμένη την προσοχή του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Το βιογραφικό του Βύρων Κοκκαλάνη

«Είμαι γεννημένος στην Αθήνα στις 19 Αυγούστου 1985 και σήμερα είμαι αθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Προπονούμαι και αγωνίζομαι αποκλειστικά στο windsurfing (κατηγορία Mistral μέχρι το 2004 και RS:X στη συνέχεια), από την ηλικία των 13 ετών, πάντα με τον ίδιο προπονητή, το Δημήτρη Πυλιχό.

Τον ελάχιστο χρόνο που έχω μακριά από το απαιτητικό μου προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα, θα με βρείτε ξανά πάνω στη σανίδα του surf, να καβαλάω τα κύματα. Στην ηλικία των 26 ετών, είχα την ευτυχία να πετύχω πάρα πολλά, πάνω από όλα με σκληρή και συστηματική δουλειά, πειθαρχεία και αφοσίωση, και πάντα με την πολύτιμη υποστήριξη από αυτούς που με πιστεύουν».

Σίγουρα θα μας κάνει υπερήφανους όπως η Μαρία Σάκκαρη, αλλά και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Ξεχνάω οτιδήποτε με απασχολεί και το μόνον που σκέφτομαι είναι πώς θα βγει αυτή η προπόνηση και τι μπορώ να κάνω για να βγει. Η θάλασσα είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω και αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή μου . Είναι και ψυχοθεραπεία για μένα εκτός από το επαγγελμά μου. Η θάλασσα για μένα είναι το σπίτι μου. Είναι ο φίλος μου. Δεν μπαίνω μόνον όταν έχω προπόνηση αλλά και για τα χόμπι μου που φυσικά είναι του νερού. Η μισή μου ζωή και παραπάνω είναι μέσα στο νερό», είχε πει σε συνέντευξη του ο Βύρων Κοκκαλάνης σε παλαιότερη συνέντευξη του.