Στην ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία ο Δημήτρης Λιγνάδης

Εξελίξεις!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Στην ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε το πρωί 30/6, ο Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για τις νέες διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του για δύο βιασμούς. Ο ηθοποιός - σκηνοθέτης, ζήτησε προθεσμία να προετοιμάσει την απολογία του για τις 8 Ιουλίου.

Να σημειώσουμε και να υπενθυμίσουμε πως είναι ήδη προφυλακισμένος για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή, ενώ η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό.

Στις 14 Ιουνίου ασκήθηκε ακόμη μια δίωξη για άλλη περίπτωση που σχετίζεται με έναν 24χρονο. Ο άνδρας κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό που φέρεται ότι έγινε πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών.

«Eμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος», λέει ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη

«Ο Δημήτρης δίνει τον αγώνα του και μαζί του κι εγώ. Έναν αγώνα ασύμμετρο και άνισο γιατί πολλές φορές αισθάνομαι σχεδόν μόνος. Πράγματι προσπάθησα να τον δω την πρώτη φορά. Εμποδίστηκα από τα όργανα της Τροχαίας.

Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τέτοια περίπτωση, είναι χαρακτηριστικό το πώς αντιμετωπίζει το κράτος τους κρατούμενους. Οπότε γύρισα σπίτι μου άπραγος. Είναι απαράδεκτο να μη μπορεί κάποιος να συναντήσει έναν συγγενή του» είπε μιλώντας στην εκπομπή.

«Διαμαρτύρομαι για την εμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση.

Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες. Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».