Στην ανακρίτρια σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρη Λιγνάδης

Δίνει συμπληρωματική απολογία για νέα αδικήματα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Στην ανακρίτρια σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρη Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρατείται προσωρινά προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης αναμένεται σήμερα 8/7 το μεσημέρι να μεταχθεί στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία ενώπιον της ανακρίτριας η οποία ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμούς, για νέα αδικήματα που του έχουν απαγγελθεί.

Να σημειώσουμε πως τελευταία δίωξη που του ασκήθηκε ήταν στις 14 Ιουνίου, για άλλη περίπτωση που σχετίζεται με έναν 24χρονο. Ο άνδρας κατηγορεί τον ηθοποιό - σκηνοθέτη για βιασμό που φέρεται ότι έγινε πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών.

Δημήτρη Λιγνάδης τρίτη δίωξη για βιασμό

Συγκλονίζει η μαρτυρία 25χρονου σήμερα Αλί που κατηγορεί για βιασμό τον Λιγνάδη

Στην εκπομπή Special Report παρουσιάστηκε η μαρτυρία του 25χρονου σήμερα Αλί, κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ζει στη Σουηδία.

Όπως αποκάλυψε μέχρι το 2007 ζούσε στο Μεταξουργείο. Ο Αλί σαν έφηβος ονειρευόταν μια καριέρα στον κόσμο της τέχνης όταν γνωρίστηκε με τον πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού θεάτρου που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης. Σοκάρει και η περιγραφή του τρίτου μηνυτή για τον βιασμό που υπέστη.

Αυτή είναι η μαρτυρία του Αλί:

"Το πρώτο μήνυμα που του έστειλα ήταν “γεια σας, θα έκανα εγώ για ηθοποιός;” μου είπε πως ναι, ότι είμαι κούκλος. Ένιωσα τότε πως άνοιγε μια πόρτα μπροστά μου”. Η επικοινωνία μας συνεχίστηκε μέσω facebook ενώ ο Αλί αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή ο Δημήτρης Λιγνάδης του ζήτησε να μιλάνε στον ενικό και τον έκανε να τον εμπιστευθεί.

Όταν γύρισε μόνος του από κάτι καλοκαιρινές διακοπές που είχε πάει με τους γονείς του στην Αίγυπτο, ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε να τον πάρει από το αεροδρόμιο όπου βρισκόταν με δυο φίλους του. Πήγαν στο σπίτι του… Ο γνωστός ηθοποιός σύμφωνα με τον Αλί, τους έδωσε αλκοόλ και τους μίλαγε για τη δουλειά, τις επιτυχίες και τις γνωριμίες του.

undefined

“Όταν έφυγαν οι φίλοι μου ήρθε και έκατσε δίπλα μου. Άρχισε και με ρώταγε πολλά πάνω στο σεξουαλικό κομμάτι. Εγώ μέχρι τότε δεν είχα κάνει τίποτα περισσότερο παρά μόνο ένα φιλί με μια κοπέλα που μου άρεσε πολύ. Του είχα μιλήσει για εκείνη.

Μου έλεγε ότι θα φέρει κοπέλες να συνευρεθούμε όλοι μαζί. Άρχιζε να με χαϊδεύει, ένιωθα αμήχανα. Μου έλεγε ότι είμαστε φίλοι και ότι μια μέρα θα γίνω και εγώ γνωστός. Έβαλε το χέρι του πάνω στα γεννητικά μου όργανα. Μου έλεγε ότι πρέπει να είμαι ανοιχτόμυαλος. Εγώ ήμουν πολύ ντροπαλός….Έβαλε τα χέρια του μέσα από το παντελόνι μου. Τρόμαξα, ξεκουμπώθηκε και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται.

ετάχτηκα πάνω και πήγα και κλειδώθηκα στο μπάνιο. Όταν γύρισα του είπα ότι δεν είμαι γκέι. Τον είχα ρωτήσει πριν αν εκείνος ήταν και μου είχε πει όχι. Μου είπε πως τέτοιες πλάκες κάνουν οι φίλοι στον χώρο του θεάτρου. Μετά έφυγε… Δεν είπα τίποτα σε κανέναν…” εξομολογείται ο Αλί.

Εβδομάδες μετά ξανασυναντήθηκαν παρουσία μερικών φίλων του. Η επικοινωνία συνεχίστηκε μέσω facebook μέχρι που ο Δημήτρης Λιγνάδης τον κάλεσε σε μια παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε.

“Εκεί πήγα με την φίλη μου. Τότε ήταν η πρώτη φορά που είδα ότι ήταν όντως ένας σημαντικός ηθοποιός. Μετά την παράσταση πήγαμε στο καμαρίνι… Τον είδα σαν είδωλο, θέλησα να έρθω ακόμα πιο κοντά για να μου ανοίξουν οι πόρτες για τον κόσμο της Τέχνης”.. Στην παράσταση ο έφηβος Αλί πήγε άλλες δυο φορές. Την τελευταία ο Δημήτρης Λιγνάδης τον κάλεσε σπίτι του μαζί με τους δυο φίλους του.

“Μας έδωσε ποτά, τσιγάρα, ήπιαμε… καπνίσαμε.. Δεν ήταν τσιγάρο, ήταν μαριχουάνα. Καπνίσαμε όλοι εκτός από τον έναν φίλο μου. Γελάγαμε πολύ. Έβαλε ένα ελατήριο στη μύτη του. Νιώσαμε άβολα, δεν καταλαβαίναμε τι ήταν. Μετά μας είπε να συνευρεθούμε όλοι μαζί. Είπαμε όχι, ξενερώσαμε. Όταν πήγαμε να φύγουμε μας είπε να αφήσουμε εκεί την κοπέλα της παρέας. Τότε ήταν που είπαμε ότι πρέπει να φύγουμε όντως” θυμάται και συνεχίζει συγκλονίζοντας με την περιγραφή του.

“Μετά από λίγες μέρες με πήρε τηλέφωνο για να βρεθούμε να μιλήσουμε για την καριέρα μου στο τραγούδι. Μου είπε ότι ήταν στενός φίλος του Ρουβά… Του είπα ναι. Είπα στους γονείς μου ότι με κάλεσε ο ηθοποιός να μιλήσουμε για την καριέρα μου… Του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλω να γίνει κάτι παραπάνω μεταξύ μας.

Δεν πίστευα ότι θα με πείραζε… Πήγα σπίτι του… Μου έβαλε να φάω , μου έδωσε αλκοόλ και βγήκαμε στη βεράντα. Μου έδωσε ένα τσιγάρο, μετά από δυο τζούρες άρχισα να νιώθω παράξενα, έχανα τις αισθήσεις μου. Γύρισα στον καναπέ.

Θυμάμαι ότι τον κοίταζα, εκείνος ήταν από πάνω μου. Γδύθηκε, με έπιασε από το κεφάλι και ήθελε να βάλει τα γεννητικά του όργανα στο στόμα μου. Το έκανε επαναληπτικά. Δεν μπορούσα να αντισταθώ. Το ξαναέκανε. Αυτό ήταν το τελευταίο που θυμάμαι. Όταν ξύπνησα είχε ξενερώσει. Ήμουν στον καναπέ στη βεράντα. Ήμουν χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Ένιωθα πόνο στο σώμα μου. Βρήκα τα ρούχα μου κάτω. Ντύθηκα γρήγορα και έφυγα πολύ σιγά γιατί φοβόμουν μη με βρει.

Έτρεξε κάτω. Είχε βγει ο ήλιος και περπατούσα προς το σπίτι του φίλου μου. Είχαν ανησυχήσει οι γονείς μου. Πήγα στο σπίτι του φίλου μου, δεν του είπα κάτι μόνο του ζήτησα να κάνω μπάνιο. Εκεί είδα ότι υπήρχε σπέρμα στα οπίσθιά μου”.

Λιγνάδης μηνύσεις

Αυτό το σκηνικό ο Αλί δεν το είπε σε κανέναν. Δεν ήξερε τι να πει και πως να του εξηγήσει αυτό που συνέβη. Όταν ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί του, ζήτησε από τον Αλί να μην πει κάτι γιατί ήταν άρρωστος. Του είπε πως είχε καρκίνο στον λάρυγγα. Η ιστορία αυτή έκανε τον Αλί να πέσει σε κατάθλιψη.

Τη δική του καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έχει καταθέσει και ο 35χρονος σήμερα ηθοποιός Χρήστος Πέρρος. Ο νεαρός ηθοποιός περιέγραψε την πρώτη του συνάντηση με τον Δημήτρη Λιγνάδη που έγινε σε ένα σινεμά όταν ακόμα ήταν 14 ετών.

Τότε ο πρώην διευθυντής του καλλιτεχνικού θεάτρου του είχε ζητήσει να πάνε σπίτι του με τον ίδιο να αρνείται. Τέσσερα χρόνια μετά ξανασυναντήθηκαν στο Εθνικό Θέατρο, τότε δέχτηκε και πάλι πρόταση από τον Δημήτρη Λιγνάδη να πάει στο σπίτι του για να καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις του Εθνικού, αρνήθηκε και πάλι. Στην πορεία ακολούθησε ακόμη μια αντίστοιχη πρόταση.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε και η Τζέφ Μοντάνα, το διάσημο non bindary μοντέλο. Η Τζεφ αποκάλυψε πως γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε μια πολύ τρυφερή ηλικία όταν ακόμη έψαχνε να βρει την ταυτότητά του. Η πρώτη γνωριμία έγινε όταν ήταν στη δευτέρα Λυκείου. Ο Δημήτρης Λιγνάδης σύμφωνα με την Τζεφ Μοντάνα παρουσίαζε μια περσόνα προοδευτική που δεν έχει ταμπού. Τους μίλαγε για ερωτικά τρίγωνα…

Κάποια στιγμή τον πήγε να του δείξει τις οδοντόβουρτσες των εραστών του στο μπάνιο, και τότε τοποθέτησε το χέρι του στα γεννητικά του όργανα. Αυτό ήταν κάτι που τον έκανε να παγώσει… Δημιουργήθηκε μέσα της το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης εκμεταλλεύτηκε τον φόβο της Τζεφ. Όταν τελείωσε το σχολείο η Τζεφ, η επικοινωνία τους συνεχίστηκε. Εκείνη την περίοδο άρχισε να μαθαίνει από συνομήλικούς του για τις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν μαζί του…Η Τζεφ εξομολογείται πως πολλές φορές του έλεγε ότι πρέπει να διορθώσει αυτό που συνέβαινε.

“Αντιμετωπίζει την κατηγορία του κατά συρροή βιασμού… Όταν τον επισκέφθηκα τον ρώτησα αν έχει κάνει την πράξη…Με κοίταξε στα μάτια πολύ έντονα και μου είπε ότι ποτέ δεν έχει βιάσει κανέναν και καμία. Αυτό μου δημιούργησε την αγωνία να δω τη δικογραφία” λέει ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος υποστηρίζει πως πήρε μια δυσανάλογη δικογραφία σε σχέση με την έκταση που είχε πάρει η υπόθεση. Ο γνωστός ποινικολόγος τονίζει μάλιστα πως έχουν γίνει πολλές παρατυπίες στην όλη διαδικασία.