Θρήνος για τον Θοδωρή Αθερίδη

Πολύ δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος για τον Θοδωρή Αθερίδη

Πολύ δύσκολες ώρες φαίνεται πως περνάει ο αγαπημένος ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, θέλησε να αποχαιρετήσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή.

Μπορεί ο Θοδωρής Αθερίδης να μας έχει συνηθίσει σε τρυφερά στιγμιότυπα στα social media με τη Σμαράγδα Καρύδη ή με τον εγγονό του, αυτή τη φορά ωστόσο αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει δύο λόγια για μία απώλεια που του στοίχισε, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει ποιο είναι το πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Αθερίδη

«Μια λύπη μας σκέπασε στην είδηση του θανάτου σου. Δεν ξαφνιαστήκαμε καθώς το περιμέναμε, αφού τις τελευταίες μέρες πήρε άσχημη τροπή η κατάσταση σου.. Σαν να γύρισε η κλεψύδρα και σε περιμέναμε. Είδες που σου μιλάω σαν να με ακούς;

Το πιο αστείο είναι που σε κανέναν δεν ηχεί περίεργο. Άλλωστε την ώρα του αποχαιρετισμού το έκαναν όλοι. Σου μίλαγαν καθώς σε παράχωναν οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου. Η Κατερίνα μάλιστα μια στιγμή πριν, έσκυψε σε φίλησε στο στόμα και σου ψυθίρισε στο αυτί, ποιος ξέρει τι.. Μετά μέτρησα τις φτυαριές.. Σαράντα όλες κι όλες. Έτσι έκλεισε η περίπτωση με την σωρό σου. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί η στιγμή της ταφής, η ώρα της καθόδου, είναι πιο συνταρακτική από την ώρα του θανάτου. Λες κι η είδηση του θανάτου είναι μια πληροφορία, αλλά η τελετή είναι το σινιάλο για να ξεκινήσει το πένθος. Αυτό βεβαιώνεται κι από το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στις κηδείες γιατί φοβούνται τον πόνο τους.

Δεν ξέρω πως καταλαβαίνουμε ο καθένας τον εαυτό του. Νομίζω πως δεν τον καταλαβαίνουμε. Να που ο χαμός σου μου έδωσε τροφή για σκέψη..

Τι άσχημη φράση. Παλεύουμε ν αδειάσει το μυαλό κι έρχεται τροφή για σκέψη. Θέλω να σου εκμυστηρευτώ κάτι… Ζήλεψα. Σε ζήλεψα χτες.. Σε ζήλεψα που η Κατερίνα σου μίλησε στ αυτί..Μπορεί να είναι κι ότι χειρότερο μου έχει συμβεί. Να ζηλεύω έναν πεθαμένο. Μην παραξενεύεσαι που σου μιλάω.. Έχω ανάγκη να είσαι μ έναν τρόπο ζωντανός.. Γιατί αλλιώς δεν με αντέχω…».

Θοδωρής Αθερίδης ανάρτηση

Η περιπέτεια του Θοδωρή Αθερίδη με τον αλκοολισμό

Ο Θοδωρίδης Αθερίδης προέβη σε μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για την ζωή του και τις περιπέτειες που ήρθε αντιμέτωπος. Μια στιγμή που συγκλόνισε με ήταν όταν μίλησε για τον αλκοολισμό ο οποίος ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 χρονών!

“Για μένα ήταν εύκολο να μοιραστώ ότι ήμουν αλκοολικός. Πειθαρχημένος είμαι μόνο στη δουλειά. Το κλικ που με έκανε να πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς ήταν ότι πίστεψα ότι μόνος μου δεν θα τα καταφέρω. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός.

Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν κλάματα. Έκλεισα ραντεβού, με υποδέχτηκε ένας άνθρωπος αλκοολικός εκεί, μου κάνει μια συνέντευξη, καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει “Έλα”. Δείτε εδώ τι ανακοίνωσε ο ηθοποιός για την καινούργια του εκπομπή!

Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα. Δεν είχα εικόνα μεθύστακα. Στις ομάδες το λέμε “τοκογλύφο” το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο. Έκανα ταυτόχρονα το “Η αγάπη είναι ελέφαντας” και το “Και πάλι φίλοι”. Οι δύο βοηθοί είχαν κανονίσει να μη συναντιούνται τα γυρίσματα αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι πρέπει να κοιμάμαι.

Είχα μείνει άυπνος πολλές μέρες και κάποια στιγμή με έπιασε ένας πόνος στο γύρισμα που περνούσε μονάχα αν έπινα, είχα ζητήσει από το σκηνοθέτη να μου δώσει 10 λεπτά, να συνεχίσει. Πηγαίνω και πίνω 4 μπύρες και με περίμενε ένα ολόκληρο συνεργείο να τελειώσω με τα προβλήματά μου. Σταμάτησα μία δουλειά. Αυτό το πράγμα με τσάκισε τόσο πολύ. Γυρνώντας στο σπίτι το λέω στη γυναίκα μου και κάνει το πιο συγκινητικό πράγμα."