Ελένη Φιλίνη: «Πέρασα ξυστά από τον θάνατο αρρωσταίνοντας από ένα...»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το πρόβλημα που πήγε να της στοιχίσει τη ζωή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ελένη Φιλίνη: «Πέρασα ξυστά από τον θάνατο αρρωσταίνοντας από ένα...»

Η Ελένη Φιλίνη μίλησε στην On Time και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε ηλικία 18 ετών το οποίο την έκανε να φτάσει πολύ κοντά στον θάνατο.

Η ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε στο πλευρό της η μητέρα της, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κάνει μία συγκλονιστική εξομολόγηση και για τον πατέρα της.

Η αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε

Η μαμά σου υπήρξε «βράχος» όπως το είπες; Υπήρξε κάποια στιγμή πολύ δύσκολη;

Ναι, όταν στα 18 μου χρόνια πέρασα ξυστά από τον θάνατο, αρρωσταίνοντας από ένα μικρόβιο. Εγώ δεν το καταλάβαινα, μετά το έμαθα. Έβλεπα τη μητέρα μου που έβγαινε για λίγο έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου και της έλεγα «μη μου σπας τα νεύρα, ή μείνε ή φύγε». Κι εκείνη έβγαινε για να μη τη δω που έκλαιγε.

Οι γιατροί τής είχαν πει ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Ήρθε κι ο μπαμπάς μου, με είδε κι ένας γιατρός που έφερε και ξαφνικά έγινε το θαύμα. Και πριν από λίγα χρόνια, τρεις μέρες πριν από την πρεμιέρα μου στο Άλσος, βρέθηκα στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς έγινε και δεύτερο θαύμα. Μετά από 40 μέρες πήγα στο θέατρο. Μπορώ να πω ότι το τούνελ το πέρασα και βγήκα στο φως. Είχα δυσκολίες, αλλά δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτά. Δεν ασχολούμαι. Το πέρασα, τελείωσε.

Ελένη Φιλίνη πρόβλημα υγείας

«Πήγα για να δοκιμάσω τα ρούχα, βγαίνω και βρίσκω τον άνθρωπο ολόγυμνο»

Το βράδυ της Πέμπτης η Ελένη Φιλίνη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στον σάλο με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Η καταξιωμένη ηθοποιός που έχει τοποθετηθεί αρκετά πάνω στο επίμαχο αυτό θέμα είπε αρχικά: «Έχω ζήσει πολλές γενιές και ευτυχώς είχα την τύχη να συνεργαστώ και με σπουδαίους ανθρώπους γιατί αλλιώς μπορεί να τα είχα παρατήσει όταν μου συνέβησαν κάποια πράγματα. Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό.

Εγώ ξεκίνησα από το μόντελινγκ. Το πρώτο σοκ που πέρασα ήταν όταν μια μέρα που πήγα σε βιοτεχνία για δειγματισμό και εκεί που πήγα για να δοκιμάσω τα ρούχα, βγαίνω και βρίσκω τον άνθρωπο ολόγυμνο. Ήμουν 17 χρονών. Όσο και να είσαι όμως είναι σοκ. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να ουρλιάξεις. Σκέφτηκα αυτομάτως τι θα γίνει με τη γυναίκα του. Είναι τραγικό. Φαντάζεσαι τι σοκ είναι για μια γυναίκα να δει έτσι τον άντρα της. Βούτηξα ένα μπουκάλι ουίσκι και του είπα ότι δε θέλω να τον ξαναδώ στα μάτια μου και ότι θα του το φέρω στο κεφάλι. Έφυγα και δεν τον ξαναείδα. Δεν το είπα τότε πουθενά, στη μητέρα μου το είπα πολύ μετά γιατί δε θα με άφηνε να δουλέψω..».

Λίγο αργότερα, η Ελένη Φιλίνη έκανε λόγο και για ένα άλλο περιστατικό που βίωσε όταν ήταν στο δεύτερο έτος της δραματικής: «Στο δεύτερο έτος της δραματικής ψάχνανε μια ηρωίδα, με επέλεξαν, μου λέει μια μέρα ο σκηνοθέτης να πάμε να δούμε τους χώρους και όπως πάμε γυρίζει και μου λέει “εγώ κάνω κουμάντο, αν δεν έρθεις μαζί μου δε θα πάρεις τον ρόλο”, δεν πήγα να το πω τότε πουθενά. Ποιος θα με πίστευε;”. Όταν είσαι στα πρώτα σου βήματα και σου συμβούν αυτά… Αυτά που γίνονται σήμερα, εγώ σηκώνω τα χέρια. Όταν μιλούσαμε παλιότερα δεν υπήρχε καμία αντίδραση και μάλιστα βγαίνανε και μας ειρωνευόντουσαν;

Γιατί πριν; Έπρεπε να έρθει το #metoo; Και οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν αντιδρούσαν… Μου έχει κάνει εντύπωση που τα μισά από τα παιδιά αυτά ήταν ανήλικα. Βιαστήκανε έξι ετών και αυτό λέει παραγράφεται. Αυτό είναι φόνος είναι χειρότερο και από φόνος”.

Όσο για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη που που κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα δήλωσε: «Όταν συνεργάστηκα εγώ μαζί του σκηνοθέτης ήταν ο Σακελλάριος, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα” ενώ αναφέρθηκε και σε έναν άλλο γνωστό ηθοποιό που έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση: «Ήμασταν και συμμαθητές, είναι απίστευτο για μένα. Δε του το χα. Και εμένα με φλέρταρε σαν άνδρας αλλά ήταν κύριος. Δεν αισθάνθηκα άβολα».

Τέλος, η Ελένη Φιλίνη αναφέρθηκε και στην παρενόχληση που βίωσε από τη σύζυγο σκηνοθέτη: «Για έναν είχα ακούσει. Εγώ είμαι λίγο στον κόσμο μου. Δεν είμαι σε παρέες… Είχα ακούσει για έναν ότι είναι γυναικάς και την έπεφτε, δε μπορώ να ξέρω σε τι βαθμό. Με καλούν σπίτι του με τη γυναίκα του, καθόμασταν, μιλάμε, κάποια στιγμή πλησιάζει, πλησιάζει η σύζυγος και έρχεται και μου κολλάει. Η σύζυγος, αυτός δεν έκανε τίποτα. Άρχισε να με χαϊδεύει να μου λέει πόσο ωραία είμαι…. Έφυγα όπως, όπως και δεν ξανασήκωσε τηλέφωνο».

 Ελένη Φιλίνη για παρενοχλήσεις