Ελένη Γερασιμίδου: «Τα ριάλιτι εκμαυλίζουν το τηλεοπτικό κοινό και τους νέους»

Οι αιχμηρές δηλώσεις της ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ελένη Γερασιμίδου: «Τα ριάλιτι εκμαυλίζουν το τηλεοπτικό κοινό και τους νέους»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και τον Γιάννη Βίτσα, με την ηθοποιό μέσα σε όλα να απαντά στην ελληνική μυθοπλασία και τα ριάλιτι, με το Big Brother να είναι αυτό που το έχει «αδειάσει» περισσότεορ από όλα.

Οι δηλώσεις της Ελένης Γερασιμίδου

Τα τελευταία δύο χρόνια η μυθοπλασία φαίνεται να γνωρίζει μια άνθηση στην Ελλάδα, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς αν επενδύουν σε εγχώρια σίριαλ. Σας χαροποιεί αυτό;

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύουν στο φορμάτ και όχι στην ελληνική μυθοπλασία. Βεβαίως γίνεται δουλειά από τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να προσαρμόσουν τις σειρές που έρχονται απ’ έξω στην ελληνική πραγματικότητα. Δόξα τω Θεώ, έχουμε καλούς συγγραφείς, αλλά δεν γίνεται συχνά ένα πραγματικά ελληνικό καινούργιο σίριαλ.

Είναι σημαντικό το να γράφει κάποιος μια ιστορία που δεν είναι βασισμένη σε κάποιο ξένο πρότυπο. Πολλά προγράμματα βασίζονται σε φορμάτ του εξωτερικού, λες και δεν έχουμε ανθρώπους ή μας λείπουν οι πηγές έμπνευσης.

Στον αντίποδα, τα ριάλιτι έχουν ξαναγίνει μόδα στην Ελλάδα. Σας ενοχλεί αυτό;

Τα ριάλιτι εκμαυλίζουν το τηλεοπτικό κοινό και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Στόχος είναι η φθορά των συνειδήσεων.

Ελένη Γερασιμίδου για τα ριάλιτι

«Τα τέρατα είναι τέρατα και πρέπει να τιμωρηθούν»

Το πρωί της Δευτέρας, η Ελένη Γερασιμίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου καθώς και στα άσχημα λόγια που ακούστηκαν για τον κλάδο.

«Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που έχω επιλέξει να κάνω στην τηλεόραση και στο θέατρο. Δεν έχω να διαλέξω, έχω περάσει πολύ ωραία. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και τους συναδέλφους μου. Έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές αλλά και αποτυχίες», ανέφερε αρχικά η Ελένη Γερασιμίδου.

Όσον αφορά στις καταγγελίες που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες η ίδια σχολίασε:

«Ακούστηκαν όσο έπρεπε να ακουστούν. Συμπάσχω και δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις πληγές των ηθοποιών. Αλλά έγινε και πολύ μεγάλη εκμετάλλευση. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα και έγινε πολύ γνωστό το ΣΕΗ με αφορμή αυτή την υπόθεση, ενώ υπάρχει πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν και τον προσήκοντα σεβασμό και στα χρόνια και στην καριέρα και στην προσφορά.

Που λένε "κάνατε το επάγγελμα βόθρο". Δεν είναι όλοι έτσι. Μιλάμε για εξαιρέσεις. Δεν μπορείς να απαξιώσεις κάποιους ανθρώπους συλλήβδην. Τα τέρατα είναι τέρατα και πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν μπορείς να τα βάζεις με όλους τους ανθρώπους μιας ηλικίας».