«Βυθισμένος» στη θλίψη είναι ο Γιώργος Λιανός- Το τελευταίο αντίο

Η ανάρτησή του για το θάνατο της Φιλιώς Πιργάκη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Βυθισμένος» στη θλίψη είναι ο Γιώργος Λιανός- Το τελευταίο αντίο

Το δικό του μήνυμα αποχαιρετισμού θέλησε να στείλει ο Γιώργος Λιανός μετά από την είδηση πως η ιέρεια Φιλιώ Πυργάκη έφυγε από την ζωή στα 82 της χρόνια.

Ο Γιώργος Λιανός αλλά και άλλοι διάσημοι φαίνεται πως είναι αρκετά συγκινημένοι μετά από τον θάνατο της τραγουδίστριας η οποία ήταν θρύλος των πανηγυριών.

Ο Γιώργος Λιανός θέλησε να στείλει το δικό του αντίο στην τραγουδίστρια που άφησε το δικό της στίγμα στην μουσική βιομηχανία, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

Αυτή ήταν η ανάρτηση του Γιώργου Λιανού:

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη

Λίγα λογια για τον θάνατο και τη ζωή της Φιλιώ Πυργάκη

Θρήνος επικρατεί στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, καθώς όπως έγινε γνωστό έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη Φιλιώ Πυργάκη, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία καριέρα.

Η ίδια τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ πριν από περίπου δυο μήνες πέθανε και ο σύζυγός της μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Όπως διαβάζουμε και η Φιλιώ Πυργάκη πάλευε την τελευταία δεκαετία με τον καρκίνο, κάνοντας χημειοθεραπείες και έχοντας πίστη στην Παναγία ότι θα τα καταφέρει. «Η Φιλιώ δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο με τον καρκίνο, όσο και με το ισχίο της, δυστυχώς, δεν της έδωσαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει» είπε πει σε εφημερίδα οικογενειακός φίλος της τραγουδίστριας, ο οποίος προσπαθούσε να της δώσει κουράγιο για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο πόνο της απώλειας.

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.