Φολέγανδρος: Η σπαρακτική ανάρτηση της παιδικής φίλης της Γαρυφαλλιάς - «Σου φαίνεται πολύ μακρινό αλλά...»

Συγκλονίζουν τα λόγια της για τον χαμό της φίλης της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Η σπαρακτική ανάρτηση της παιδικής φίλης της Γαρυφαλλιάς - «Σου φαίνεται πολύ μακρινό αλλά...»

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στo Twitter, μία παιδική φίλη της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, στη Φολέγανδρο, έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα για όλες τις γυναικοκτονίες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η κηδεία της κοπέλας, παρουσία φίλων και συγγενών. Μάλιστα, η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς ζήτησε από όλους τους νέους της περιοχής να έρθουν στην κηδεία φορώντας λευκά μπλουζάκια, ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραψε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά».

Η ανάρτηση της φίλης της Γαρυφαλλιάς για τη Φολέγανδρο

«Όταν ακούς για γυναικοκτονίες στα νέα, σου φαίνεται πολύ μακρινό. Αλλά όταν είναι η παιδική σου φίλη καταλαβαίνεις ότι δεν τελειώνει εδω. Αύριο θα είμαι εγώ, μεθαύριο εσυ. Όχι άλλη #Γαρυφαλλιά», έγραψε χαρακτηριστικά η φίλη της άτυχης κοπέλας.

«Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν»

Σπαραγμός επικράτησε στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο. Η κηδεία τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της ονομαστικής εορτής της άτυχης κοπέλας και «ράγισαν καρδιές» με τον επικήδειο που έβγαλε μία στενή της φίλη.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της, ενώ βρίσκονταν στη Φολέγανδρο για διακοπές. Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο “αντίο” στη Γαρυφαλλιά ανήμερα της γιορτής της, στο Βέλο Κορινθίας, τον τόπο όπου έζησε και μεγάλωσε. Μία φίλη της 26χρονης και συνάδελφός της από το νοσοκομείο της Κορίνθου, συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε.

Χαρακτήρισε την Γαρυφαλλιά ως ένα “ανεκτίμητο διαμάντι” και απευθυνόμενη στον καθ’ ομολογίαν δράστη, είπε: “Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες την μητέρα, τον πατέρα, τα αδέρφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών”. Όταν ολοκλήρωσε τον επικήδειο, η φίλη της Γαρυφαλλιάς χειροκροτήθηκε από τους συγγενείς και φίλους που παρευρίσκονταν στον χώρο της εκκλησίας, σύμφωνα με τον Alpha.