Ξέσπασε με λυγμούς στο Καλοκαίρι Not η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη - Πέταξε το ακουστικό και έφυγε

Η αντίδραση της Ελένης Τσολάκη που την έκανε έξαλλη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ξέσπασε με λυγμούς στο Καλοκαίρι Not η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη - Πέταξε το ακουστικό και έφυγε

Στο Καλοκαίρι Not μίλησε το πρωί της Παρασκευής η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία θέλησε να αναφερθεί στην νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Φολέγανδρο με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Μάλιστα, η δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, θυμίζει σε πολλά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, και έτσι η μητέρα της, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της για τον δράση και για όλους όσους στερούν τη ζωή από ένα κορίτσι.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε σε ένα όνομα. Η Ελένη Τσολάκη της ζήτησε να μην αναφέρει ονόματα στον αέρα, ωστόσο η κυρία Κούλα Αρμουτίδου έγινε έξαλλη και ξέσπασε σε λυγμούς.

Tο ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη

«Είμαι μισή μάνα τώρα. Κάνω κουράγιο, να σταθώ όρθια στα πόδια μου για το παιδί το έφηβο που έχω στο διπλανό δωμάτιο, που με έχει ανάγκη. Αλλιώς δεν την θέλω τη ζωή μου, να την κάνω τι; Δεν έχει νόημα η ζωή μου πια. Χάνοντας το παιδί μου, ζω κι εγώ τον θάνατο, τον Γολγοθά. Με έχουν στείλει στον αιώνιο θάνατο.

Να κάνουν κουράγιο οι γονείς της Γαρυφαλλιάς, αλλά ούτε αυτό είναι εύκολο. Κάθε μέρα ματώνεις, πεθαίνεις, κάθε στιγμή και ώρα. Όπου και να βρεθώ, όποια ψευδαίσθηση και να ζήσω, το μυαλό μου είναι στην εικόνα με το παιδί μου να κατεβαίνει τα σκαλιά στην Εθνική Αντιστάσεως και την πήρε ο Αλβανός. Αυτός ο διπρόσωπος, πήρε το παιδί μου και το ξεγέλασε.

Εγώ ζω τον πόνο, όσο και ο Ελληνικός λαός να πονάει. Πονάει για 2,3 ώρες. Ήρθε ο θάνατος της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς. Ο πόνος των γονιών είναι πάντα στην καρδιά. Με έχουν αναγκάσει να ζω με αναμνήσεις», είπε ξεσπώντας η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο συχνά να υπάρχουν και άλλες Ελένες. Είτε αυτή λέγεται Καρολάιν είτε Γαρυφαλλιά»

Για ακόμα μία φορά, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, κατάφερε να συγκινήσει με τις δηλώσεις που έκανε για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Φολέγανδρο, με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, μετά τη συγκλονιστική τοποθέτηση της συζύγου του για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία μας, να διδαχθούν τα παιδιά την αγάπη και να μάθουν να εκτιμούν τους ανθρώπους και όχι τα χρήματα, ενώ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του που όλο και πιο συχνά ακούγονται περιστατικά για δολοφονίες γυναικών.

«Για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα να μην είναι το σύστημα σωφρονιστικό αλλά τιμωρητικό. Αυτά τα άτομα που διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και βιασμούς θα πρέπει να τιμωρούνται. Δεν πρόκειται να σωφρονιστούν με τίποτα. Θα βγούνε και θα ξανακάνουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Να εκτίουν το σύνολο της ποινής τους. Τα ισόβια να είναι ισόβια».

Οι γονείς της Ελένης έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια σκοπό της ζωής του να ασκούν πιέσεις ώστε οι ποινές αυτών των εγκλημάτων να είναι από την πρώτη στιγμή όσο πιο σκληρές γίνεται, χωρίς να αφήνουν «παράθυρα» στον νόμο.

«Αυτοί οι δράστες, αυτοί οι εγκληματίες, αυτοί οι κτηνάνθρωποι προσπαθούν, αφού διαπράξουν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα και τους βιασμούς, να ισχυριστούν διάφορα τερτίπια για να έχουν ελαφρυντικά που προβλέπει ο νόμος. Είτε αυτά είναι ψυχιατρικής φύσεως είτε οτιδήποτε άλλο», υπογραμμίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης.

Σημειώνει πως: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γονείς και να προσφέρουμε στα παιδιά αγάπη και όχι χρήματα. Να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Βροντοφωνάζαμε “καμία άλλη Ελένη”, αλλά δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο συχνά να υπάρχουν και άλλες Ελένες. Είτε αυτή λέγεται Καρολάιν είτε Γαρυφαλλιά. Πάρτε άμεσα μέτρα. Τόσο περισσότερες ζωές θα γλυτώσουν. Δυστυχώς βλέπουμε να γίνονται τα ίδια με την Ελένη μας και δεν ξέρω αν θα γίνουν και χειρότερα».