Συγκλονίζει η Έλενα Καρουσάκη για το Μάτι - «Πήγα νοσοκομείο γιατί είχα πρόβλημα...»

H εξομολόγησή της για τον τραυματισμό που υπέστη στην πυρκαγιά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Έλενα Καρουσάκη για το Μάτι -  «Πήγα νοσοκομείο γιατί είχα πρόβλημα...»

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Not μίλησε το πρωί της Παρασκευής η Έλενα Καρουσάκη, η οποία βίωσε από κοντά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, και μοιράστηκε τη δραματική της εμπειρία, ενώ αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο λόγω ενός προβλήματος που απέκτησε στα μάτια από τις σπίθες.

Στις 23 Ιουλίου του 2018, δυο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Αττική. Η πρώτη ήταν στην Κινέττα, λίγα λεπτά μετά της 12 το μεσημέρι. Η φωτιά είχε ταχύτητα 100 χλμ/ώρα και κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν άμεσα. Κάηκαν περιουσίες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα, ενώ 102 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι δηλώσεις της Έλενας Καρουσάκη για τη φωτιά στο Μάτι

«Έπεσα τέσσερις ώρες στη θάλασσα, κολύμπησα, ήρθαν και μας μάζεψαν βάρκες για να σωθούμε. Είναι η ημέρα αυτή πολύ σημαδιακή για όλη την Ελλάδα. Εμείς πάθαμε αρκετές ζημιές, τις οποίες προσπαθούμε χρόνο με τον χρόνο να τις φτιάξουμε. Το κάθε σπίτι που έχει πάθει ζημιά πήρε το ποσό των 5.000.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι τόσο μεγάλα τα ψυχικά τραύματα που έχει αφήσει αυτό το πράγμα, που όσο λεφτά κι αν δώσεις δεν πληρώνονται. Κάηκαν αυτοκίνητα, κάηκαν τα πάντα, τουλάχιστον είμαστε καλά στην υγεία μας. Δεν υπάρχει σκέψη, εκεί είναι μαύρα όλα. Εγώ πήγα νοσοκομείο γιατί είχα πρόβλημα με τα μάτια μου με τις σπίθες. Ήταν τόσο φρικτό αυτό… Ακόμα την περιοχή την έχουν έτσι», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Καρουσάκη στο Καλοκαίρι Not.

«Τσακίζει κόκκαλα» η Νίκη Βίσση για το Μάτι

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» μίλησε η Νίκη Βίσση. Μέσα σε όλα περιέγραψε πως είναι σήμερα το Μάτι, μετά από τρία χρόνια όπου 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Μάλιστα, η ίδια έχει κάνει και παλιότερα μια συγκλονιστική δήλωση για το Μάτι αλλά και πως την επηρέασε.

Η ίδια ξεκίνησε λέγοντας: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είναι θέμα όλων των καταστάσεων που συνεχίζουμε να ζούμε. Υπάρχουν συντοπίτες μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και δεν βρίσκουν το δίκιο τους. Αυτό δημιουργεί έναν τεράστιο θυμό σε όλο τον κόσμο που ζούμε εδώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος συγκαλύπτει ποιον. υπήρχε τότε μια κυβέρνηση άλλη, τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση άλλη, αργεί πάρα πολύ η Δικαιοσύνη.

Βγάζουν ανθρώπους από τις κατασκηνώσεις. Δίνεται ένα επίδομα ενοικίου σε κάποιους που πρόλαβαν και το πήραν. Κάποιοι δεν το πήραν και μπήκαν σε κατασκηνώσεις και ακόμα ζουν σε κατασκηνώσεις. Είναι σε πορεία να μπουν στα σπίτια τους, αλλά πού θα πάνε τώρα; Δεν έχουν χρήματα να πάνε.

Και στο τέλος τόνισε «Είχαν πει ότι θα το φτιάξουν το Μάτι, ότι η περιοχή θα γίνει πρότυπο οικισμού. Δεν έχουμε δει τίποτα προς το παρόν».