Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: "Οι τρεις κοπέλες που τον κατήγγειλαν δεν..."

"Αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε.."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπιμπίλας για Φιλιππίδη:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε live μέσω skype στην εκπομπή ALPHA Παντού και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε φυσικά στην προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη με τον οποίο στο παρελθόν υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες.

Θυμίζουμε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης βαρύνεται με την κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα

«Δε θέλω να αναλύσω λεπτομέρειες από όσα έχουν καταγγελθεί. Εγώ πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι επώνυμος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι, που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι περνάνε όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις. Οι τρεις κοπέλες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είναι γνωστές και δεν τον κατήγγειλαν για να γίνουν γνωστές. Είναι άγνωστες ηθοποιοί» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Εφιαλτική η πρώτη νύχτα του Πέτρου Φιλιππίδη στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο protothema.gr ήταν «καταρρακωμένος, η σκιά του εαυτού του, έδειχνε ότι είναι στα χαμένα!».

Η πρώτη νύχτα στο κελί στο αστυνομικό Μέγαρο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν αρκετά δύσκολη για τον κατηγορούμενο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε από τους ένστολους να του φέρουν την ήπια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, ενώ μίλησε με τη σύζυγο του στο τηλέφωνο. Αντίστοιχα το πρωί έφαγε κρουασάν και ήπιε χυμό, όπως όλοι οι κρατούμενοι, ρωτώντας μάλιστα τους αστυνομικούς για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Δεν τον επισκέφθηκε ούτε ο δικηγόρος του ούτε κάποιο οικείο πρόσωπο του, που ήταν κοντά του στην Ευελπίδων κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν έφτασε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ ρώτησε αν μπορεί να παραμείνει με τους αστυνομικούς στον χώρο τους καθώς φοβόταν να οδηγηθεί στα κελιά με τους υπολοίπους ποινικούς κρατουμένους. Οι έμπειροι αστυνομικοί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ τον ενημέρωσαν πως δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, τον ηρέμησαν με συζήτηση και τον εξήγησαν ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και φόβου. Ταυτόχρονα τον οδήγησαν σε ένα κελί όπου και παρέμεινε μόνος του όλο το βράδυ!