Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην πέμπτη θέση ο Άλκης Κυνηγάκης

«Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην πέμπτη θέση ο Άλκης Κυνηγάκης

Ο Άλκης Κυνηγάκης κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση στα 10 χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ενώ τέταρτη τερμάτισε νωρίτερα η Κατερίνα Στεφανίδη.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο σπουδαίος αθλητής μίλησε στην κάμερα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην χώρας μας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη.

Οι δηλώσεις του Άλκη Κυνηγάκη

«Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, στα 10χλμ. Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ! Νομίζω έφταιξε ένα άναγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο.

Είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές.

Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο».

Θεαματική η υποδοχή για τoν Λευτέρη Πετρούνια και τον Εμμανουήλ Καραλή

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Εμμανουήλ Καραλής επέστρεψαν στην Ελλάδα. Η υποδοχή και για τους δυο ήταν θερμή καθώς οι δυο αθλητές κατάφεραν με κόπο σπουδαίες διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος βρέθηκε στην 4η θέση στο Άλμα επί κοντώ ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές παραχώρησαν τις πρώτες τους δηλώσεις.