Κάτια Ζυγούλη: "Πριν τρία χρόνια είχε φωνάξει όλη η Ελλάδα “Ποτέ ξανά” και να που συμβαίνει ξανά"

Η σπαρακτική ανάρτηση της για τις φωτιές σε όλη τη χώρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κάτια Ζυγούλη:

Στις τραγικές εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα μας με τις πολλαπλές και τεράστιες φωτιές θέλησε να τοποθετηθεί η Κάτια Ζυγούλη. Η ίδια λύγισε καρδιές με τα λόγια της.

Το γνωστό μοντέλο θυμήθηκε τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι πριν τρία χρόνια στις οποίες είχε κινδυνέψει και το δικό της σπίτι και που είχαν φυσικά χαθεί πολλές ζωές.

Έτσι, προχώρησε σε μια σειρά από stories, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, στέλνοντας με την σειρά της το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας.

Η ανάρτηση της Κάτιας Ζύγουλη για τις φωτιές

“Δε ξέρω γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα το ξαναφτιάξουμε. Όλοι μαζί. Να πηγαίνουν όλα τα σχολεία για αναδάσωση. Κάθε μέρα. Τι να την κάνουν τη μόρφωση αν δεν υπάρχει ζωή γύρω τους; Δε ξέρω ποιοι είναι οι τύποι με τα γκαζάκια και εικασίες δε θέλω να κάνω. Ξέρω όμως ότι όλο και κάτι έχουμε στο σπίτι μας που πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. Ας είμαστε όλοι μαζί.

Ας μη ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα όταν σβήσουν οι τελευταίες σπίθες. Πριν τρία χρόνια είχε φωνάξει όλη η Ελλάδα, “Ποτέ ξανά”. Και να που συμβαίνει ξανά και ξανά και ξανά. Όμως θα το ξαναφτιάξουμε”.

Κάτια Ζυγούλη ανάρτηση για τις φωτιές στην Ελλάδα

Κάτια Ζυγούλη ανάρτηση για τις φωτιές

Κάτια Ζυγούλη ανάρτηση για τις πολλαπλές φωτιές στην Ελλάδα

«Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα»

Σε νέες ανακοινώσεις και ενημερώσεις για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα προχώρησε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα, που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μίλησε και για τη Ρόδο, όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επίγειες δυνάμεις σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού ενώ την ίδια στιγμή ένα νέο πύρινο μέτωπο σημειώθηκε στην Πάρνηθα.