Στην Εύβοια Ζαρίφη, Κατσινόπουλος, Αναγνωστόπουλος και Ουίλιαμς - Η βοήθεια τους στους πυρόπληκτους

Συγκινούν με την κίνηση τους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στην Εύβοια Ζαρίφη, Κατσινόπουλος, Αναγνωστόπουλος και Ουίλιαμς - Η βοήθεια τους στους πυρόπληκτους

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν προσφέρει την βοήθεια τους στους πυρόπληκτους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Ανάμεσα τους και η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, η Ιλένια Ουίλιαμς και ο Γιώργος Κατσινόπουλος.

Η συγκεκριμένη παρέα, μετά την προσπάθεια τους με τα πυρόπληκτα ζώα από το καταφύγιο ζώων της Κατρίνας Τσάνταλη, πήγαν στο χωριό Ελληνικά Ευβοίας.

Καθ 'όλη την διάρκεια μοιραζόντουσαν φωτογραφίες και βίντεο από τις καμμένες περιοχές, οι οποίες ραγίζουν καρδιές. Μέσα σε όλα, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, είχε αναφέρει σε μια ανάρτηση του: «Όταν δε γίνεται, πάμε εμείς».

Οι αναρτήσεις Ζαρίφη, Κατσινόπουλου, Αναγνωστόπουλου και Ουίλιαμς

Στην Εύβοια Ζαρίφη, Κατσινόπουλος, Αναγνωστόπουλος και Ουίλιαμς

Στην Εύβοια Ζαρίφη, Κατσινόπουλος, Αναγνωστόπουλος και Ουίλιαμς για τις φωτιές

Το άγριο ξέσπασμα της Κατερίνας Ζαρίφη για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Οι τελευταίες εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία μαίνεται έχει προκαλέσει σοκ στους κάτοικους της Αττικής καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Εφιαλτική είναι και η μάχη των πυροσβεστών οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σβήσουν την ανυπολόγιστη φωτιά. Μάλιστα, από εχθές κυκλοφορεί στα social media ένα βίντεο ντοκουμέντο μέσα από πυροσβεστικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο η Κατερίνα Ζαρίφη αποφάσισε να το δημοσιεύσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενώ στην λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε χαρακτηριστικά:

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.». Μόνο αυτοί. Οι πυροσβέστες. Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε. Όμως αύριο? Θα κάνεις κάτι να βοηθήσεις Κατερίνα? (πρώτα ρωτάω τον καθρέφτη μου για να ξέρω αν δεν κάνω κάτι ποιον θα φτύσω.)».

Κίνηση ανθρωπιάς και από τον Γιώργο Αγγελόπουλο

Για ακόμη μια φορά, ο Γιώργος Αγγελόπουλος συγκίνησε με την πράξη ανθρωπιάς του. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μην απραγής, βλέποντας όλον αυτόν τον χαμό με τις φωτιές.

Συγκεκριμένα, έπλευσε προς το Πευκί της Εύβοιας από την Σκιάθο με ένα από τα σκάφη της εταιρείας του, μαζί με έναν φίλο του, προκειμένου να βοηθήσει τους πυρόπληκτους.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, λίγο αργότερα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφει τις ακτές της καμμένης σχεδόν Εύβοιας.

«Πευκί Εύβοιας. Πέμπτη μέρα καταστροφής. Εμπόλεμη ζώνη» έγραψε χαρακτηριστικά στα αγγλικά.