Συντετριμμένος ο Κρατερός Κατσούλης - «Όταν όλα γύρω σου καταρρέουν...»

Η σπαρακτική ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συντετριμμένος ο Κρατερός Κατσούλης - «Όταν όλα γύρω σου καταρρέουν...»

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Κρατερός Κατσούλης θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους μερικές σκέψεις του για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας.

Ο ηθοποιός, εμφανώς αγανακτισμένος με την κατάσταση, μίλησε για όλα όσα γίνονται στάχτη κάθε λεπτό από τις φλόγες και προκάλεσε συγκίνηση με τα λόγια του όπως έχουν κάνει μέχρι στιγμής πολλοί celebrities.

Η ανάρτηση του Κρατερού Κατσούλη

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο.

Πως να κρατήσεις σε ισορροπία την ψυχή σου όταν γύρω σου όλα καταρρέουν; Νιώθω τεράστια οργή, πόνο και θλίψη για όλα αυτά που γίνονται τόσες μέρες και νύχτες ,συνέχεια. Για όλους τους συνανθρώπους μας που καταστρέφονται οι ζωές τους με χυδαίες δικαιολογίες και ψέματα.

Για όλες τις ζωντανές ψυχές που καίγονται. Για όλες τις φωνές έκκλησης για βοήθεια και για όλες τις εικόνες μιας χώρας παραδομένης στο έλεος της φωτιάς. Για όλη τη φύση, τη ζωή , που χάνεται λεπτό το λεπτό . Παλεύω μέσα μου, να κάνω την οργή ,αγάπη, τον πόνο, ανακούφιση, τη θλίψη, προσφορά.

Μόνος δρόμος να κάνουμε εμείς μόνοι μας , οτιδήποτε μπορούμε. Όλοι μαζί ,μπορούμε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρατερός Κατσούλης.

«Όποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε να πηγαίνει φυλακή»

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Θανάσης Ευθυμιάδης θέλησε να στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στους διαδικτυακούς του φίλους για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός, ο οποίος πολλές φορές εκφράζει την άποψή του στα social media για θέματα της επικαιρότητας, και έτσι αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να μην μιλήσει για αυτή την τεράστια καταστροφή που υπέστη το περιβάλλον.

«Παντού εικόνες που μας πληγώνουν βαθιά...

Τα δέντρα και τα ζώα καίγονται, οι ηρωικοί πυροσβέστες να κλαίνε για τις ελλείψεις σε οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, αυτοθυσία από τους εθελοντές...

Όλοι να βοηθάμε τους ανθρώπους και τα ζώα που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο Διοικητής της αεροπορίας στρατού παραιτείται για κακή διαχείριση των ελικοπτέρων στην κατάσβεση των πυρκαγιών, η ατμόσφαιρα αποπνικτική με ηλητήριο στον αέρα που Αναπνέουμε...

Και Κάθε χρόνο τα ίδια

Και Κάθε χρόνο τα ίδια

Και Κάθε χρόνο τα ίδια...

Για να μπει όμως ένα τέλος (και να μην μας θυμούνται οι επερχόμενες γενεές σαν τους δολοφόνους του παραδείσου), μήπως θα έπρεπε να πάρουν μία γενναία απόφαση τα αρμόδια υπουργεία;

Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική και ούτε το σκέφτομαι. Πόσο δύσκολο είναι όμως να σκεφτούν _και να εφαρμόσουν_ οι πολιτικοί μας τον εξής νόμο:
όποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε από τη φωτιά θα πηγαίνει στη φυλακή για οικοκτονία και το σπίτι θα γκρεμίζεται αμέσως, καμία εξαίρεση και κανένα παραθυράκι με χρηματικά πρόστιμα.

Υ. Γ

Κατά τους δασολόγους που εμπιστεύομαι, για την αναδάσωση, δεν χρειάζεται δενδροφύτευση καινούργιων δενδρυλλίων θερμοκηπίου αλλά να αφήσουμε τη μητέρα γη να ξαναζωντανέψει μόνη της _ξέρει πως να το κάνει. Μόνη εξαίρεση τα αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα, για την συγκράτηση του χώματος.

**ενθαρρύνω Όλους να κλάψουν ελεύθερα χωρίς να καταπιέζουν τον πόνο μέσα», έγραψε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.