Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μάριος Αθανασίου: «Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα, απέχουμε πάρα πολύ από...»

Όλα όσα ανέφερε για το κίνημα #MeToo

Μάριος Αθανασίου: «Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα, απέχουμε πάρα πολύ από...»
News 16.08.2021 09:31
Από Ίρις Βίλα

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» παραχώρησε ο Μάριος Αθανασίου ο οποίος μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το κίνημα #METOO αλλά και οι καταγγελίες που έπεσαν σαν "βροχή" στον χώρο του θεάτρου. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε πως έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Μάριου Αθανασίου

Ήσασταν από τους πρώτους ανθρώπους που ύψωσαν το ανάστημα τους προς υπεράσπιση του ελληνικού #MeToo. Θεωρείτε ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός;

Κατά τη γνώμη μου, όχι ακόμα. Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο άξονες που σε ωθούν να βγεις μπροστά σε ό,τι σε απασχολεί. Ο πρώτος είναι ο περίγυρος σου, το στενό σου περιβάλλον, ο άλλος είναι το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν προχωρήσει δυο υποθέσεις από τις αρκετές που υπήρχαν, αλλά εγώ περιμένω να ακουστούν κι άλλες υποθέσεις, να βγουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Ωστόσο, βλέπουμε ότι στην κοινωνία δεν έχει συμβεί αυτό. Δεν θα με ενδιέφερε και δεν θα αισθανόμουν ικανοποιημένος αν όλος αυτός ο κύκλος έκλεινε, έχοντας βγάλει από την ελληνική κοινωνία δύο ονόματα, του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη, και θεωρούσαμε ότι τώρα είμαστε ήσυχοι, ήρεμοι και όλα είναι μια χαρά.

Βλέπετε ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά θέματα στα σπίτι μας, στην κοινωνία μας. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κι απέχουμε πάρα πολύ από την ισότητα. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας. Έχουμε μεγάλο έλλειμα παιδείας και διαχείρισης. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε για αυτό. Οπότε εγώ δεν μπορώ να αισθάνομαι ικανοποιημένος και να πω ότι έχει επιτευχθεί ο σκοπός. Θα ήθελα να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρώτα 10 λεπτά ενός αγώνα ο οποίος διαρκεί 90 λεπτά. Κάνω υπομονή, κρατάω ακόμα την ίδια θέση και βρίσκομαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα. Δεν ευαγγελίζομαι ότι είμαστε όλοι τέλειοι και θα υπάρξει μια ιδανική κοινωνία αλλά τουλάχιστον ας τείνουμε προς αυτό.

Παντρεύτηκε ο Μάριος Αθανασίου - Αυτή είναι η σύντροφός του μετά την Μαρία Σολωμού

Ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στη νέα σειρά του Alpha όπου πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ενώ αποκάλυψε πως παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες με την αγαπημένη του.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Μάριου Αθανασίου

Εξακολουθείτε να είστε αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός γάμου;

Με την Μάρθα παντρευτήκαμε πριν περίπου μία εβδομάδα στην Πύλο, με ελάχιστους καλεσμένους. Ήταν μόνο καλοί φίλοι και οικογένεια. Ήταν πολιτικός γάμος. Δεν είμαι αρνητικός στον γάμο, είμαι κατά του θρησκευτικού γάμου. Ήθελα να αποφύγω την διαδικασία του μυστηρίου.

Πως λάβατε την απόφαση να κάνετε αυτό το βήμα;

Δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μας. Όταν είσαι 10 χρόνια σύντροφος με έναν άνθρωπο κι έχετε αποκτήσει δύο παιδιά μαζί, είναι σαν να υπάρχει γάμος. Δεν σε διαφοροποιεί ο τίτλος.

Δείτε παρακάτω την σύντροφο του Μάριου Αθανασίου

Παντρεύτηκε ο Μάριος Αθανασίου

Μάριος Αθανασίου - σύντροφος

Κοινή έξοδος με την σύντροφό του

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μάριος Αθανασίου: Το «καρφί» του στον Στάθη Λιβαθινό - «Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε»

Μάριος Αθανασίου: «Το ΣΕΗ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη»

Share