Ράκος ψυχολογικά ο Ζαχίρ από το MasterChef - «Δεν ξέρω αν θα ζήσουν οι οικογένειες μας»

Πολύ δύσκολες στιγμές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ράκος ψυχολογικά ο Ζαχίρ από το MasterChef - «Δεν ξέρω αν θα ζήσουν οι οικογένειες μας»

Πολύ δύσκολες στιγμές περνάει ο Ζαχίρ, ο σεφ που γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή του στο MasterChef και από τις πρώτες κιόλας ημέρες, κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Με την εξομολόγηση που είχε κάνει για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε είχε συγκινήσει τους πάντες.

Ο Ζαχίρ λοιπόν που είχε συγκινήσει με μια κίνηση του πριν μερικό διάστημα, είναι ράκος ψυχολογικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου έκαναν κατάληψη της εξουσίας οι Ταλιμπάν. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έκανε μια ανάρτηση και ράγισε καρδιές.

Η ανάρτηση του Ζαχίρ

«Χάος στο Αφγανιστάν. Χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν καταφύγιο για να ζήσουν. Δύσκολη η σύνδεση και δεν ξέρω αν θα ζήσουν οι οικογένειές μας. Γιατί, γιατί, γιατί; Χιλιάδες άνθρωποι παράτησαν το σπίτι τους, τη ζωή τους και πήραν τα βουνά για να σωθούν. Τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχω λόγια. Λυπάμαι τα παιδιά και τις γυναίκες» έγραψε ο Ζαχίρ.

H ανάρτηση του Ζαχίρ για το Αφγανιστάν

Τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ την Κυριακή κι ετοιμάζονται να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν δύο δεκαετίες μετά την ανατροπή τους με την εισβολή διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι αντάρτες κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο και δήλωσαν ότι σχεδιάζουν σύντομα να κηρύξουν ένα νέο «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν». Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι έφυγε από τη χώρα.

Η ταχύτητα της κατάρρευσης της αφγανικής κυβέρνησης συγκλόνισε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το πώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εθελοτυφλούσε μπροστά στην εύκολη προέλαση των Ταλιμπάν. Δεκάδες χώρες εξέδωσαν κοινή δήλωση τη Δευτέρα καλώντας «όσους έχουν θέσεις ισχύος και εξουσίας σε όλο το Αφγανιστάν» να επιτρέψουν σε Αφγανούς και ξένους να φύγουν με ασφάλεια, εάν το επιθυμούν και να διατηρήσουν τα σύνορα ανοιχτά.