«Αν ο Φιλιππίδης έκανε όλα αυτά που του καταλογίζουν, δικαίως μπήκε στη φυλακή»

«Όσο πιο ψηλά φτάνει ο άλλος, τόσο χειρότερα είναι αυτά που ακούγονται για εκείνον»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Αν ο Φιλιππίδης έκανε όλα αυτά που του καταλογίζουν, δικαίως μπήκε στη φυλακή»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Γιάννη Πουλόπουλο ο Μάνος Ιωάννου, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και όπως παραδέχεται είχε αποκομίσει μία άριστη εμπειρία από την κοινή συμμετοχή τους στην παράσταση «Ωχ... Ηλέκτρα».

Ο Μάνος Ιωάννου συγκεκριμένα, μίλησε για την απόφαση να προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης καθώς και για το σκάνδαλο που έγινε γύρω από το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του Μάνου Ιωάννου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Πώς πιστεύεις ότι θα επηρεάσει το θέατρο η ιστορία με το #MeToo;

Τα θέατρα έχουν έτσι κι αλλιώς πληγεί από τον Covid-19 γιατί ακόμα κι όταν ανοίξουν, ο κόσμος θα είναι διστακτικός να πάει σε κλειστό χώρο.

Έπεσες από τα σύννεφα όταν έμαθες ποιοι και γιατί καταγγέλλονται;

Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα. Όλο και κάτι είχε πάρει το αυτί μου…

Μάνος Ιωάννου Πέτρος Φιλιππίδης

Το 2014 έπαιξες με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Ωχ… Ηλέκτρα». Πώς αντέδρασες όταν έμαθες ότι προφυλακίστηκε, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες;

Προσωπικά με τον Πέτρο συνεργάστηκα μια χαρά. Είχα ακούσει κάποια πράγματα, όπως ακούγονται τα χίλια μύρια για όλους. Όσο πιο ψηλά φτάνει ο άλλος, τόσο χειρότερα είναι αυτά που ακούγονται για εκείνον. Αν έκανε όλα αυτά που του καταλογίζουν, δικαίως μπήκε στη φυλακή. Αν δεν τα έκανε, κακώς έγινε ό,τι έγινε. Σε εμένα, πάντως, που δουλέψαμε εκείνο το καλοκαίρι μαζί και πηγαίναμε από πόλη σε πόλη με το αυτοκίνητο ήταν άψογος. Από εκεί και πέρα, το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή δεν μπορείς να το ξέρεις…

Για την περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη είχες ακούσει κάτι;

Είχα ακούσει, αλλά ποτέ δεν έδινα σημασία στα κουτσομπολιά.

Οι 10 μαρτυρίες που "έκαψαν" τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον έστειλαν φυλακή

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται - έστω κι αν στην αρχή εξεπλάγη ο ίδιος - στην φυλακή, με την απόφαση αυτή του εισαγγελέα να μην είναι, όμως, τυχαία, βασιζόμενη σε δέκα μαρτυρίες, ήτοι των τριών ηθοποιών που τον κατήγγειλαν και άλλων επτά που κατέθεσαν.

Στις καταθέσεις ξεδιπλώνεται μια πανομοιότυπη κακοποιητική συμπεριφορά του ηθοποιού σε βάρος επώνυμων καλλιτεχνών που συναντήθηκαν επαγγελματικά μαζί του. Περιστατικά που έγιναν από το 2008 ως και το 2014. Στις καταθέσεις υπάρχουν και άτομα που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες τα περιστατικά βίας.

Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για το δικαστικό βούλευμα, με τον ηθοποιό να επιχειρεί να αποφυλακιστεί. Ενώ, λίγες ημέρες πριν σημειώθηκε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη στο προαύλιο των φυλακών.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο Athensmagazine.gr