Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση του Σάκη Ρουβά για τους πυρόπληκτους

Έχει βιώσει και ο ίδιος την καταστροφή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση του Σάκη Ρουβά για τους πυρόπληκτους

Συγκλονισμένο είναι τις τελευταίες εβδομάδες το πανελλήνιο με τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η χειρότερη καταστροφή ωστόσο, σημειώθηκε στην Βόρεια Εύβοια, αφού κάηκαν χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους, σπίτια και ζώα. Από το πρώτο λεπτό στο πλευρό των πυρόπληκτων βρέθηκε πολύς κόσμος. Ανάμεσα τους και ο Σάκης Ρουβάς.

Σύμφωνα μάλιστα με το eviathema, ο τραγουδιστής βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες και έφτασε στο λιμάνι Μαντουδίου, μαζί με δύο φορτηγά, εκ των οποίων το ένα είχε ζωοτροφές ενώ το δεύτερο ποσότητα νερού.

Σάκης Ρουβάς ανάρτηση για τις φωτιές

Η δήλωση του Σάκη Ρουβά για την φωτιά

«Στο Μάτι μένω και εγώ και ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτή η καταστροφή» δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος συνάντησε τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Δημήτρη Χασιώτη.

Συγκλονίζει κάτοικος στην Εύβοια

Τις τελευταίες ημέρες η Εύβοια παραμένει στο επίκεντρο εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα καθώς η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές καθώς κάηκαν αμέτρητες δασικές εκτάσεις, οι ζωές των ζώων αλλά και οι κόποι μιας ζωής των κατοίκων οι οποίοι από την μια μέρα στην άλλη έχασαν τα πάντα.

Το πρωί της Κυριακής το MEGA ήταν σε απευθείας σύνδεση με την Εύβοια καθώς η κα Κλεοπάτρα Παναγιώτου «άνοιξε» την καρδιάς της και μίλησε στον φούρνο που άνοιξε κανονικά.

«Μας συγκινεί η αγάπη του κόσμου. Δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης. Τους προσκαλούμε να έρθουν στο όμορφο Πευκί. Το Πευκί αντέχει. Θα μείνουμε ενωμένοι και θα το ξεπεράσουμε. Το ξέρουμε ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, το δάσος θα κάνει πολλά χρόνια να επανέλθει, αλλά η Εύβοια θα ξαναπρασινίσει», είπε η κ. Παναγιώτου.

«Μας θυσίασαν για κάποιους άλλους, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι γροθιά στο στομάχι μας να βλέπουμε την απορία στα μάτια των νέων παιδιών που αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο», είπε και περιέγραψε το συναίσθημα που ένιωσε μόλις σηκώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής και είχαν εκκενωθεί τα περισσότερα χωριά.

«Ήταν πολύ συγκλονιστικό, μου θύμιζε εικόνες ξεριζωμού. Επικρατούσε πανικός. Όταν λάβαμε το μήνυμα της εκκένωσης προσπαθούσαμε να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους και να προστατέψουμε τις περιουσίες μας».