Άγριες Μέλισσες: Αυτός θα είναι ο ρόλος του παπά - Γρηγόρη στην σειρά

Όλα όσα θα δούμε την περίοδο της Χούντας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες: Αυτός θα είναι ο ρόλος του παπά - Γρηγόρη στην σειρά

Οι «Άγριες Μέλισσες» ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τρίτη σεζόν της χρονιάς καθώς πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω. Μάλιστα, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος υποδύεται τον παπά - Γρηγόρη πρόκειται να τον δούμε σε έναν διαφορετικό ρόλο, όπως αποκάλυψε στο «7 Μέρες Tv».

Μάλιστα, μέσα σε όλα ο γνωστός ηθοποιός είχε αποκαλύψει παλιότερα για την σειρά πως χρειάστηκε να περάσει από 4 κάστινγκ όπου τελικά όλα πήγαν καλά, καθώς κατάφερε να πάρει τον ρόλο.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Κωστή Σαββιδάκη

Πώς θα δούμε τον παπα-Γρηγόρη στα νέα επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς;

Μπαίνοντας στην περίοδο της δικτατορίας, όλα αλλάζουν. Ο παπα-Γρηγόρης, ωστόσο, δεν θα χάσει την αυθεντικότητά που τον διακρίνει. Θα μπουν νέοι ρόλοι στην σειρά, που σημαίνει ότι με έναν τρόπο διαφοροποιούνται πολύ οι «Μέλισσες». Ο παπάς δεν πρόκειται να αλλάξει τα πιστεύω του. Υπερασπίζεται το χωριό. Θα στέκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους του τόπου του. Έχει αξίες. Όποια πολιτική συνθήκη και να επικρατεί, εκείνος δεν εγκαταλείπει τους συγχωριανούς του. Είναι με το δίκαιο. Τώρα, αν οι συγγραφείς τον οδηγήσουν αλλού για κάποιους λόγους, όπως π.χ. να παραστήσει τον κακό με απώτερο σκοπό να υπερασπιστεί το χωριό του, ειλικρινά δεν το ξέρω. Πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει αν είναι ο παπάς που όλοι αγαπήσαμε.

Εσύ τι έχεις αγαπήσει σε αυτόν τον ρόλο;

Είναι ο παπάς που θα ήθελα να είχα πάντα απέναντί μου. Είναι δίκαιος. Αν δει κάτι στραβό θα το πει, θα σηκώσει την φωνή, ακόμα και το χέρι του αν χρειαστεί για να επιβάλει την τάξη. Είναι ο ιερέας που πιστεύω ότι όλοι θα θέλαμε να είμαστε στην ενορία του.

Ο Κωστής Σαββιδάκης παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο TV24 και μίλησε για τον ρόλο του παπα-Γρηγόρη στις Άγριες Μέλισσες.

Ο γνωστός ηθοποιός έχει γίνει εξαιρετικά αγαπητός στον κοινό καθώς υποδύεται έναν χαρακτήρα γεμάτο στοργή, αγάπη, κατανόηση και οι σοφές συμβουλές. Στο μεταξύ, δείτε εδώ και το σούπερ αποκλειστικό που έχουμε για την σειρά!

Οι αποκαλύψεις του Κωστή Σαββιδάκη

Οι δηλώσεις του Κωστή Σαββιδάκη

Τελικά το Διαφάνι βγάζει πολύ καλής ποιότητας μέλι, αφού η σειρά θα πάει για τρίτη σεζόν. Πώς σας φαίνεται αυτή η προοπτική;

«Χαίρομαι πολύ και όλοι το θέλουμε. Νομίζω ότι η Μελίνα Τσομπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, οι σεναριογράφοι μας, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανοίγουν ενδιαφέρουσες ιστορίες και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το κοινό αλλά και για εμάς».

Θα είστε στον τρίτο κύκλο;

«Επίσημα ακόμη δεν έχω να ανακοινώσω κάτι, γιατί η συζήτηση με την παραγωγή θα γίνει οσονούπω».

Πάντως φέτος και το σενάριο σας έχει αποζημιώσει. Πέρυσι πηγαίνατε από κηδεία σε κηδεία και φέτος από γάμο σε γάμο. Μια ο Μιλτιάδης με τη Βιολέτα, μια ο Λάμπρος με τη Λενιώ και τώρα ο Προύσαλης με τη Ρίζω.

«Του χρόνου δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Βαφτίσεις δεν βλέπω να έχουμε (γελάει). Τουλάχιστον μέχρι στιγμής μου διαφεύγει αυτό το μυστήριο. Και μετά από τόσους φόνους και κηδείες έχει αδειάσει κάπως το χωριό και ο κόσμος πρέπει να αυξηθεί και να αρχίσουν τα γεννητούρια».

Μια και παντρέψατε τον ενωμοτάρχη, μήπως ήρθε ο καιρός να νοικοκυρευτεί και ο Προ-κοπής;

«Μεγάλο έρωτα έχει αυτός ο Προκοπής. Μακάρι να γίνει κάτι και να πάρει η Λέτα τον δρόμο του θεού. Δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει. Ολοι θέλουμε να γίνει Διαφανιώτισσα και να... βολευτεί ο κουρέας μπας και σταματήσει το κουτσομπολιό, αλλά το χούι δεν κρύβεται».

θα έχουμε άλλο γάμο; Μήπως τον Αγγελο με τη Σοφούλα;

«Η Σοφούλα είναι στο μοναστήρι και δεν ξέρουμε αν θα μείνει ή θα φύγει. Ο παππάς ήταν εκείνος που μίλησε στην ηγουμένη και την έστειλε εκεί. Το έκανε για να τη βοηθήσει όχι για να γίνει καλόγρια. Για να μείνει ως φιλοξενούμενη μέχρι να ηρεμήσει και να καθαρίσει μυαλό της καθώς με όσα συνέβησαν, κάποιο στο χωριό τη χλευάζουν.

Εκεί θα δει τι θέλει τι δεν θέλει, αν μπορεί αντέξει την καλογερική γιατί δεν είναι εύκολη η μοναστηριακή ζωή. Ουσιαστικά είναι για εκείνη δοκιμαστική περίοδος, οι γονείς της είναι θυμωμένοι με τον παπά-Γρηγόρη γιατί, ενώ ο Τόλλιας τον βρήκε για του ζητήσει να μεταπείσει τη Σοφούλα να μην πάει, εκείνος έκανε το αντίθετο. Ωστόσο, στη συνέχεια καταλαβαίνουν τις καλές τους προθέσεις»

Και η Πηνελόπη όμως όταν έχασε το μωρό κάλεσε τον παπά-Γρηγόρη.

«Πήγε για να της διαβάσει μια ευχή. Εκείνη του Εξομολογήθηκε ότι το παιδί που έχασε δεν ήταν του άντρα της κι εκείνος έμεινε... κάγκελο. Ο έρωτάς της για τον Μελέτη την έχει καταστρέψει. Ο Αλέξης πάντως θα το ψάξει το θέμα της πατρότητας του μωρού».

Ο παπα-Γρηγόρης παρεμβαίνει όπου κρίνει ότι χρειάζεται. Τον είδαμε να παίρνει θέση και στο ζήτημα του Σέργιου ανάμεσα στην Ασημίνα και τη Δράσω, θα τον ακούσουν;

Νομίζω ότι βοηθάει με τον τρόπο του την κατάσταση. Δεν είναι άμεσα τα αποτελέσματα της παρέμβασής του, αλλά υποσυνείδητα έχει ρίξει τον σπόρο. Αλλωστε ξέρουν πως ό,τι λέει είναι με γνώμονα το καλό τους και πως ποτέ δεν θα ήταν εναντίον τους».

Τι θα γίνει τελικά με την υπόθεση του μικρού Σέργιου;

«Ως Κωστής θα ήθελα ο Νικηφόρος και η Ασημίνα να τα ξαναβρούν και να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους. Διαφορετικά, αν το διαλύσουν μετά από τόσο μεγάλη αγάπη, τα προηγούμενα χρόνια θα είναι πεταμένα. Πέρασαν την πέτρινη επταετία και άντεξαν. Ο ένας αγαπάει τον άλλον».

Τους χωρίζει όμως ένας φόνος. Δεν είναι λίγο.

«Αν φύγει ο εγωισμός από τη μέση, γιατί και οι αδελφές σκότωσαν ευρισκόμενες σε άμυνα, και βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους, και ο Νικηφόρος και η Ασημίνα και η Δράσω, μια χαρά θα πορευτούν. Και ο Κωνσταντής δυσκολεύεται, αλλά κατανοεί τη συνθήκη κάτω από την οποία έγινε το κακό».

Η Ελένη έχει περάσει δύσκολα και θέλει να έρθει ηρεμία στην ψυχή της θα τη βρει;

«Εχει βρει ασφάλεια με τον Λάμπρο που στέκεται πραγματικά βράχος δίπλα της. Βέβαια δεν την αφήνουν οι αδελφές της να βρει τη γαλήνη».

Άγριες Μέλισσες Παντρεύεται ο Άγγελος με την Σοφούλα;