Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο γνωστός ποδοσφαιριστής

Ανακοινώθηκε η απόφαση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο γνωστός ποδοσφαιριστής

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ο γνωστός ποδοσφαιριστής, μετά την απολογία του. Μετά τη διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ ο 27χρονος.

Η απολογία του 27χρονου αμυντικού διήρκησε 2,5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση χωρίς συναίνεση.

Κατά την είσοδο του στο γραφείο της 21ης ανακρίτριας ο ποδοσφαιριστής σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το εάν είναι αθώος είχε απαντήσει «μην ανησυχείτε φίλοι μου θα δείτε».

Νωρίτερα, κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσε στην ανακρίτρια η 17χρονη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από τον ποδοσφαιριστή και τον 40 Νιγηριανό μάνατζερ.

Ποδοσφαιριστής βιασμός 17χρονης

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της 17χρονης

Σε μια νέα ανακοίνωση για τον γνωστό ποδοσφαιριστή που κατηγορείται για βιασμό και που απολογήθηκε προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ίδιος ανέφερε πως η οικογένεια της νεαρής γυναίκας, του ανέθεσε την υπόθεση.

Ο ίδιος προειδοποιήσε πως με προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά οποιαδήποτε προσώπου «τολμήσει» να δημοσιοποιήσει στοιχεία της 17χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι βιάσθηκε από τον ποδοσφαιριστή και έναν ακόμη 40χρονο άνδρα από τη Νιγηρία, Ο κ. Κούγιας, ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής πλέον στην υπόθεση, αναφέρει ακόμη πως ούτε ο ίδιος, ούτε οι εντολείς του πρόκειται να εμφανιστούν σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ επισημαίνει πως σέβεται όπως και η οικογένεια της 17χρονης το τεκμήριο αθωότητας των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης.

«Η μητέρα και το θύμα του καταγγελθέντος βιασμού, για τον οποίο είναι κατηγορούμενοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι, εκ των οποίων ο ένας είναι γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής μεγάλης ελληνικής ομάδος και ο άλλος γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας μου ανέθεσαν να υπερασπισθώ το ιδιαίτερα ευαίσθητο βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Συγχρόνως, μου έδωσαν την εντολή να στραφώ τόσο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, όσο και με την υποβολή μηνύσεων και αγωγών εναντίον οιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, το οποίο, είτε χρησιμοποιώντας facebook, είτε χρησιμοποιώντας instagram, blog και site τολμήσει να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες του θύματος και προβεί σε δυσφημιστικά σχόλια για την προσωπικότητά του.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η μητέρα, αλλά και το θύμα των δύο κατηγορουμένων σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητος των δύο κατηγορουμένων, αλλά στα πλαίσια της νομιμότητος θα συνεργαστούμε στον απόλυτο βαθμό με την 21η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών κα Ζαΐρα όσο και με τον κο Εισαγγελέα, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει, ώστε να αποδειχθεί η ουσιαστική και η νομική βασιμότητα της κατηγορίας.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε εγώ προσωπικά, ούτε το θύμα, ούτε η μητέρα του, εκτός από την παρούσα δημόσια τοποθέτησή μας θα εμφανιστούμε στο οιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης και παρακαλούμε αυτήν την απόφασή μας να τη σεβαστούν όλοι».

Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της 17χρονης που βιάστηκε από τον γνωστό ποδοσφαιριστή