Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αντώνης Ρέμος: Συγκινούν οι δηλώσεις του για τον Μίκη Θεοδωράκη - «Πριν από 15 χρόνια με πήρε από το χέρι..»

«Η αλήθεια είναι όταν έβλεπες αυτή την προσωπικότητα μπροστά σου υπήρχε ένα δέος»

Αντώνης Ρέμος: Συγκινούν οι δηλώσεις του για τον Μίκη Θεοδωράκη - «Πριν από 15 χρόνια με πήρε από το χέρι..»
News 03.09.2021 20:47
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το πρωί της Παρασκευής, ο Αντώνης Ρέμος μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» για το Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο γνώρισε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια.

Μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής έκανε μια σειρά από συναυλίες με τα ερωτικά τραγούδια που είχε γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης για τον κινηματογράφο.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Πριν από 15 χρόνια με πήρε από το χέρι ο Γιώργος Λιάνης και με πήγε να γνωρίσω τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Τα χέρια του Μίκη γίνονται φτερά και ανοίγουν, όπως είπε και η Μαρία Φαραντούρη.

Η αλήθεια είναι όταν έβλεπες αυτή την προσωπικότητα μπροστά σου υπήρχε ένα δέος αλλά από την άλλη υπήρχε και μια οικειότητα. Τόλμησε να δώσει το χέρι του στον Αντώνη Ρέμο, στον Σάκη Ρουβά, την Πέγκυ Ζήνα» είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, θρίλερ επικρατεί με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη.

Τι προβλέπει το Εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Το Εθνικό πένθος είναι όρος που περιγράφει την ένδειξη πένθους που προέρχεται από την θλίψη και λύπη για κάποιο δυστυχές γεγονός και κηρύσσεται επισήμως από τις κυβερνήσεις κρατών. Μπορεί να προέλθει από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως επίσης και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό. Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.

Κατά την διάρκεια του σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις.

Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.

Το Ελληνικό κράτος έχει κηρύξει επισήμως 7 φορές εθνικό πένθος.

  • Πρώτη φορά ήταν τον Μάρτιο του 1994 έπειτα από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και τελευταία πιο πρόσφατη φορά σήμερα για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.
  • τον Απρίλιο του 1998 για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή,
  • το καλοκαίρι του 2007 για τις εκτενείς πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα σε πολλά μέρη της, με την Ηλεία να δέχεται την μεγαλύτερη καταστροφή και οι οποίες επέφεραν τον θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων,
  • τον Ιανουάριο του 2008 για τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος,
  • τον Νοέμβριο του 2017 για τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής που στην κόστισαν την ζωή σε 23 ανθρώπους στην Μάνδρα,
  • τον Ιούλιο του 2018 έπειτα από τις ιδιαίτερα καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής που εκδηλώθηκαν στο Δυτικό και Ανατολικό τμήμα της και επέφεραν την απώλεια δεκάδων ανθρώπων στο δεύτερο με περιοχή με τους περισσότερους θανάτους και πληγέντες το Μάτι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Με δάκρυα στα μάτια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη - «Να τον αγαπάτε πάντα...»

Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Share