Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αργυρό μετάλλιο για τον Θανάση Προδρόμου

Το ενδέκατο για την Ελλάδα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αργυρό μετάλλιο για τον Θανάση Προδρόμου

Πιο περήφανη από ποτέ έχουν κάνει οι Έλληνες αθλητές την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κέρδισε το ενδέκατο μετάλλιο.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Προδρόμου κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στον στίβο και το μήκος της κατηγορίας Τ20, όπου στον τελικό έκανε άλμα στα 7,17μ.

Ο Έλληνας αθλητής είχε αναλυτικά στα άλματά του: 7,03μ., 7,02μ., 6,83μ., άκυρο, 7,17μ. και 7,04μ ενώ χθες χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Χρυσό μετάλλιο για τον Θανάση Γκαβέλα

Περηφάνη για ακόμα μια φορά έκαναν την Ελλάδα οι αθλητές μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Γκαβέλας κέρδισε το πρώτο χρυσό για την χώρα μας, στον τελικό των 100μ. Τ11.

Ο Έλληνας αθλητής -με τον συνοδό του, Σωτήρη Γκαραγκάνη- τερμάτισε σε χρόνο 10.82 που είναι παγκόσμιο ρεκόρ και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Τιμοτέ Αντόλφ με 10.90 ενώ τρίτος ο Κινέζος Ντονγκντόνγκ Ντι με 11.03.

Απόλυτη επιτυχία έχει σημειώσει η Ελληνική συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ευστράτιος Νικολαΐδης συγκεκριμένα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο σπουδαίος αθλητής τερμάτισε την τρίτη θέση στην κατηγορία F20 της σφαιροβολίας, σημειώνοντας επίδοση 15,93 μέτρα στην δεύτερη προσπάθειά του, πίσω από τους Ουκρανούς Μαξίμ Κόβαλ (17,34 μέτρα) και Ολεξάντρ Γιάροβι (17,30 μέτρα).