Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού - «Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών! Μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα»

«Η αρρώστια δεν θα μου πάρει τίποτα άλλο εκτός από μερικές τρίχες! Δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού - «Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών! Μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα»

Στον Άρη Καβατζίκη και στο Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Τρίτης η Δώρα Χρυσικού. Η ίδια μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η γνωστή ηθοποιός, που συμμετέχει στην νέα σειρά Η Γη της Ελιάς -δείτε εδώ τις σημερινές εξελίξεις- έστειλε το δικό της μήνυμα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Οι δηλώσεις της Δώρας Χρυσικού

«Κάνω χημειοθεραπείες. Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών και έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Η μία ήταν πολύ δύσκολη, 9 ωρών και μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα, λέγεται ολική υστερεκτομη, και κάτι παραπάνω, ένα μέρος από το περιτόναιο και προληπτικά τη χολή.

Είναι σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του να μαθαίνει στα 44 του ότι έχει καρκίνο.Η λέξη και μόνο δημιουργεί μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, βλέπεις αυτό που είσαι να αλλάζει. Έχω έρθει εδώ με το μαντήλι μου γιατί το φάρμακο με έκανε να χάσω τα μαλλιά μου, έχασα τις βλεφαρίδες μου, έχω κάνει τατού στο φρύδι και όλα αυτά εν μέσω γυρισμάτων που έπρεπε να έχω την εικόνα που έχω και πριν. Έπρεπε να φτιάξω μία περούκα με τα μαλλιά που είχα στον πιλότο.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο καρκίνος παίρνει ό,τι τον αφήνεις να πάρει. Εάν καταρρεύσεις έχεις χάσει το παιχνίδι. Στην αρχή νιώθεις ότι ο χρόνος σου τελειώνει αλλά δεν είναι έτσι. Από την αρχή είχα πολύ μεγάλο πείσμα και δύναμη που δεν ήξερα ότι έχω.

Η μάνα μου κάποια στιγμή μου είπε ότι “πρέπει να παλέψεις σαν Μπουμπουλίνα” . Νιώθω ότι έχω ψηλώσει 20 πόντους. Η αρρώστια δεν θα μου πάρει τίποτα άλλο εκτός από μερικές τρίχες. Δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι.

Το ανακάλυψα τυχαία. Ήμουν σε διαδικασία εξωσωματικής. Κάποια στιγμή ο γιατρός μου είδε κάτι που δεν του άρεσε. Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι δύσκολος καρκίνος γιατί δεν δίνει κανένα δείγμα στον οργανισμό. Τον βρήκα μόνο με καρκινικούς δείκτες. Ουσιαστικά ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή. Είναι φοβερό γιατί αυτή τη στιγμή μην έχοντας μήτρα δεν μπορώ να γεννήσω αλλά θεωρώ ότι η διαδικασία να φέρω έναν άλλον άνθρωπο στον κόσμο έσωσε τη δική μου ζωή. Συμβολικά μιλώντας είναι συγκλονιστικό.

Η πρώτη μου αντίδραση μετά την επίσκεψη σε έναν ογκολόγο δημόσιου νοσοκομείου είναι να πάω να κάνω διαθήκη γιατί θεώρησα ότι θα πεθάνω»

Αναφορικά με την μητέρα της δήλωσε: «Είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω. Της χρωστάω τα πάντα, ότι είμαι εδώ αυτή τη στιγμή. Αυτή βρήκε τα πάντα. Επειδή έχω χάσει τον μπαμπά μου, είναι η ασπίδα και το τόξο μου.

Όταν πήγαμε να φτιάξω την περούκα είπα ότι δεν θέλω να κοιτάω στον καθρέφτη γιατί δεν ήμουν ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσω αυτή την εικόνα. Τη ρώτησαν αν ήθελε να βγει έξω. Είδε τη μηχανή να μου παίρνουν τα μαλλιά και δεν βλεφάρισε καν. Το μόνο που βρήκε να μου πει είναι “μα τι ωραίο κεφάλι που έχεις κοριτσάκι μου”.

Μέσα από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα ένα παιδί και είχα πέσει σε μια παγίδα να μπω στη διαδικασία να κάνω παιδί επειδή ήμουν άνω τα 40 και αισθανόμουν την υποχρέωση της ατεκνίας και είχα το κοινωνικό στίγμα».

«Ελπίζω να βγούν κι άλλα ονόματα στη δημοσιότητα, είμαι βέβαιη»

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega μετά τις αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα περί λεκτικής και σωματικής βίας από τον Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός είναι μάρτυρας μαζί με τον Νίκο Ψαρρά στα περιστατικά που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα στο έργο Closer, 20 χρόνια πριν.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η ηθοποιός παραδέχτηκε πως «είναι μια φοβερή αρχή από την κυρία Μπεκατώρου. Νομίζω ότι της χρωστάμε όλοι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη. Και στον δικό μου χώρο η κυρία Δούκα έκανε την αρχή και τώρα ο δρόμος είναι ανοιχτός».

Πιστεύει ότι θα βγουν και άλλα ονόματα στη δημοσιότητα; «Το ελπίζω ότι θα βγουν και άλλα ονόματα, είμαι σχεδόν βεβαία. Τώρα, διότι τώρα αποφάσισαν τα θύματα να το πουν, τώρα είναι ώριμες οι συνθήκες» εξομολογήθηκε.