Ζόρικες στιγμές για την Κατερίνα Καραβάτου και την κόρη της Αέλια - Τι συνέβη

"Εγώ και η Αέλια έχουμε..."

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζόρικες στιγμές για την Κατερίνα Καραβάτου και την κόρη της Αέλια - Τι συνέβη

Οι περισσότεροι το ζήσαμε σε μικρή ηλικία, είτε άντρες είτε γυναίκες και... κανείς δεν το θυμάται σαν μια όμορφη ανάμνηση! Η Κατερίνα Καραβάτου ενώ προετοιμάζεται για τη νέα της εκπομπή στο Mega έχει να αντιμετωπίσει και τις ψείρες που κόλλησε από την μικρή της κόρη, Αέλια!

Το βράδυ της Τετάρτης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram αποκαλύπτοντας πως περνάνε... αυτό το πρόβλημα αυτή την περίοδο! Στην φωτογραφία στέκεται στο πλευρό της κόρης της κάνοντας την ίδια θεραπεία στα μαλλιά!

Η ανάρτηση της Κατερίνας Καραβάτου

"Ψάχνω να βρω λεζάντα. Βασικά, ψάχνω να βρω τη φωτογραφία που έχω με τη μαμά μου και δεν την βρίσκω επειδή προφανώς θυμάμαι να την έχω σ ένα άλμπουμ (?!?!?!) στη Θεσσαλονίκη…. Εγώ με τη μανούλα μου με τουρμπάν, γιατί κάνουμε θεραπεία για ψείρες. Εγώ και η Αέλια έχουμε κολλήσει η μια την άλλη, ψείρες. Θα ήθελα να έχω βρει τη φωτογραφία να της την δείξω. Δυστυχώς είναι μακριά.", έγραψε στην λεζάντα η παρουσιάστρια.

Ψείρες: Πώς μεταδίδονται και πώς θα απαλλαγείτε οριστικά

Μετάδοση

  • Οι ψείρες συνήθως μεταδίδονται με την άμεση προσωπική επαφή και την ανταλλαγή ρούχων.
  • Το σχολείο, οι πετσέτες, οι χτένες και οι βούρτσες που μοιραζόμαστε διευκολύνουν τη μετάδοση της ψείρας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ψείρες πρώτα εξαπλώνονται και αργότερα αρχίζουν τα δίνουν τα πρώτα συμπτώματα, που είναι η έντονη φαγούρα.
  • Επιπλέον, είναι σχεδόν αόρατες, αφού τα ενήλικα έχουν μήκος 3-4 χιλιοστά και αλλάζουν ανάλογα το χρώμα τους.
  • Η παρουσία τους στο τριχωτό της κεφαλής συνοδεύεται από κνησμό, δυσάρεστη μυρωδιά και μικρές, οβάλ λευκές ή γκρι κηλίδες, που κολλάνε στον άξονα τρίχας.
  • Συνήθως μπορείτε να τις δείτε στο πίσω μέρος της βάσης του λαιμού, τους κροτάφους και γύρω από τα αυτιά.

Πώς θα τις απομακρύνετε

  • Ένα μεταλλικό χτενάκι βοηθάει να ξετρυπώνετε τα παράσιτα και να ξεκολλάτε τις κόνιδες. Υπάρχουν όμως και μια σειρά από ειδικά προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά σε παιδιά. Καλό είναι να γίνεται μια επαναληπτική-προληπτική θεραπεία 7 ημέρες μετά την πρώτη, ώστε να σκοτωθούν και τα τελευταία παράσιτα που βρίσκονταν μέσα σε αβγά και έχουν εκκολαφθεί.
  • Επειδή οι κόνιδες ανοίγουν κάθε επτά ημέρες, εάν μετά την πρώτη θεραπεία έχουν επιβιώσει κάποιες, θα τις καταπολεμήσετε ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα.
  • Αν θέλετε, εφαρμόστε ελαιόλαδο στο κεφάλι, καθώς, σύμφωνα με ειδικούς, ίσως να «πνίγουν» τις κόνιδες. Στη συνέχεια, απομακρύνετε με μία χτένα τα αυγά που αποκολλήθηκαν.
  • Απολυμάνετε τα σεντόνια και τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως χτένες και καπέλα, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Καθαρίστε στρώματα και χαλιά με ατμό.
  • Κατά το διάστημα της θεραπείας, αποφεύγετε τη στενή συναναστροφή με άλλα άτομα.
  • Η προληπτική αγωγή είναι απαραίτητη ώστε να μην ξαναεμφανιστούν στο σχολείο.