Τάκης Ζαχαράτος: «Το να έχεις ταλέντο και τι έγινε; Άμα είσαι παλιάνθρωπος τι να το κάνεις;»

Οι δηλώσεις του για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τάκης Ζαχαράτος: «Το να έχεις ταλέντο και τι έγινε; Άμα είσαι παλιάνθρωπος τι να το κάνεις;»

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Τάκης Ζαχαράτος. Ο ίδιος μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο ελληνικό Metoo και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Οι δηλώσεις του Τάκη Ζαχαράτου για τις καταγγελίες

«Το να έχεις ταλέντο και τι έγινε; Άμα είσαι παλιάνθρωπος τι να το κάνεις; Έχω αυτό το παλιόματο του πατέρα μου που θα δω ότι από κάτω κρύβεται αυτή η συναισθηματική δυσοσμία.

Άκουγα ότι μπορεί κάποιος να έχει έπαρση. Έβλεπα και στις εκπομπές κάποιον να αισθάνεται πολύ. Δικαίωμά του. Εγώ δεν θεωρώ ότι επειδή κάνω μια δουλειά που βλέπει ο κόσμος ότι είμαι ανώτερος από έναν άνθρωπο που μαζεύει σκουπίδια ή που κάνει μια άλλη δουλειά. Επειδή βγαίνω στην τηλεόραση είμαι μάγκας; Δεν είμαι μάγκας. Είχα πει σε μερικούς ανθρώπους το πολύ χειροκρότημα κάνει κακό. Αν φύγεις από το κέντρο σου, την έβαψες»,

Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε πως θα είναι ένας από τους τέσσερις κριτές του νέου κύκλου του Ελλάδα έχεις ταλέντο ενώ ακόμα αναζητούν τον παρουσιαστή: «Θα είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, η Ζέτα Μακρυπούλια, εσύ κι ακόμα ένα πρόσωπο που το ψιλοξέρω εγώ αλλά δεν μπορώ να το πω».«Έχω καιρό να τους δω. Τον Γρηγόρη τον ξέρω 100 χρόνια, τον θαυμάζω πάρα πολύ. Την Ζέτα το ίδιο, θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ ταλαντούχο πλάσμα και λαμπερό. Το θέμα είναι πώς θα είναι η χημεία. Εγώ δεν μπορώ να υποκριθώ ότι περνάω καλά».

"Αν υιοθετούσα ένα παιδί θα ήθελα να έχει δυο γονείς"

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο λάθος σου;

Ότι έβαζα πάντα ως προτεραιότητα τα “θέλω” των άλλων και ξεχνούσα τον εαυτό μου. Τώρα δίνω πια αγάπη πρώτα σ' εμένα, για να είναι ουσιαστική στη συνέχεια η αγάπη που θα δώσω στους άλλους.

Τα πρώτα σου χρόνια είχες μια αγωνία για να σε αποδεχτούν οι άλλοι και να σε αγαπήσουν;

Είχα αγωνία να μην “πνιγώ” και όχι αν θα με συμπαθήσουν. Ξεκίνησα σε αυτήν τη δουλειά κάνοντας βουτιά στα βαθιά χωρίς σωσίβιο. Δεν ήταν η βάρκα μου φτιαγμένη για τέτοια ταξίδια. Έπρεπε στις φουρτούνες να βουτάω στον πάτο, να κρατάω τις τρύπες που έμπαζαν νερά, να ανεβαίνω για λίγο στην επιφάνεια να παίρνω αέρα. Ήταν επίπονο, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή.

Αυτή η βάρκα “έμπασε” παραπάνω νερά στα ερωτικά σου; Μήπως εκεί δεν τα κατάφερες τόσο καλά όσο θα ήθελες;

Κάποτε ρώτησαν την Καλουτά γιατί δεν παντρεύτηκε και εκείνη απάντησε: “Γιατί ήμουν ερωτευμένη με τη δουλειά μου”. Είμαι κι εγώ!

Παρόλα αυτά έχεις δηλώσει πως έκανες μία και μοναδική μακροχρόνια σχέση.

Ήμουν, όμως, πολύ επιλεκτικός στον έρωτα, δεν ήθελα να μου χαλάσει τη δουλειά μου, που είναι το παιδί μου, η οικογένειά μου. Δεν ήταν εύκολο, αυτό το κόστος το έχω πληρώσει εις γνώση μου. Από την άλλη πλευρά στον έρωτα παίζει ρόλο και η τύχη.

Μου είχες πει κάποτε ότι ήθελες να υιοθετήσεις ένα παιδί. Γιατί δεν το προχώρησες;

Είμαι επαγγελματίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Αν θα το έκανα σημαίνει ότι θα ήμουν αφοσιωμένος εκεί ως γονιός. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα, αν υιοθετούσα ένα παιδί, να έχει δύο γονείς για να μοιραστεί η ευθύνη, αυτό είναι το χρέος απέναντι στη ζωή που καλείσαι να μεγαλώσεις. Γι' αυτό δεν το προχώρησα. Παρόλο που υπάρχουν πολλές μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα -τους θεωρώ ήρωες αυτούς τους ανθρώπους-, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή του!