Χρήστος Δάντης: «Είμαι υπέρ του εμβολιασμού αλλά υπέρ των ανθρώπων που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν»

Η τοποθέτησή του μετά την αιχμηρή ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χρήστος Δάντης: «Είμαι υπέρ του εμβολιασμού αλλά υπέρ των ανθρώπων που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη Χριστίνα Κόμπου μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Χρήστος Δάντης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό ενώ αποκάλυψε την ίδια στιγμή πώς χάλασε μια σημαντική συνεργασία επειδή καθυστέρησε να πάει σε μια συνέντευξη. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε πως λόγω της πανδημίας περνάει κατάθλιψη.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Δάντη

«Έχω κάνει 4 παραστάσεις μέσα σε 1,5 χρόνο, που τις έκανα πέρυσι το καλοκαίρι. Φέτος όλες οι συναυλίες αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν λόγω των μέτρων. Είναι οδυνηρή η κατάσταση για εμάς. Παρεξηγήθηκε κάποια ανάρτηση που έκανα. Θεώρησαν ότι είμαι αντιεμβολιαστής, ενώ είμαι εμβολιασμένος. Είμαι υπέρ του εμβολιασμού αλλά υπέρ και των ανθρώπων που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν για το δικό τους λόγο».

Αναφορικά με το που είναι το τραγούδι που εξακολουθεί να τον συγκινεί, ο Χρήστος Δάντης απάντησε: «Είναι πολλά τραγούδια. Αλλά νομίζω ότι το τραγούδι που με έχει στοιχειώσει είναι “Το παλιό μου παλτό”».

Σχετικά με τις συνεργασίες που τον «σημάδεψαν»: «Είχα πολύ ωραίες και ευχάριστες συνεργασίες. Με τον Βασίλη Καρρά, που τώρα του έχω γράψει ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου, τον Κώστα Τουρνά, τον Αντώνη Ρέμο, το Νίκο Κουρκούλη, το Γιάννης Πάριος, το Ντέμη Ρούσσο. Και με την Έλενα Παπαρίζου θα ξανασυνεργαζόμουν.

Μου είχε δοθεί η ευκαιρία για το εξωτερικό, αλλά κάτι συνέβη στις διαπραγματεύσεις τότε. Μαζί με αυτό, συνέβη ένα άσχημο συμβάν που χάλασα την εικόνα μου στους δημοσιογράφους. Στην Αγγλία είχα μια συνέντευξη στο MTV και άργησα πάρα πολύ να πάω γιατί το προηγούμενο βράδυ είχα μια υποχρέωση και είχα αργήσει πολύ να κοιμηθώ.

Δεν έδωσα καμία συμβουλή στο γιο μου, προσπάθησα να είμαι σα φάντασμα γύρω του και να παρακολουθώ, και αν συμβεί κάτι να τον προφυλάξω με τη γνώμη μου. Αλλά συμβουλές δε δίνω, δεν κάνω τον έξυπνο».

«Αν η δουλειά μου οδηγηθεί σε τέτοια λύση θα αλλάξω επάγγελμα»

Ο Χρήστος Δάντης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #not» και στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στα νέα μέτρα κορωνοϊού.

Ο γνωστός τραγουδιστής λοιπόν -που βίωσε πριν λίγες μέρες την απώλεια του αδερφού του- τόνισε πως δεν είναι αντιεμβολιαστής καθώς έχει κάνει το εμβόλιο, όμως δεν τον βρίσκουν καθόλου σύμφωνο τα νέα μέτρα για τα κέντρα διασκέδασης και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων πολιτών και μη.

«Το γεγονός της διαδήλωσης αυτήν την περίοδο το θεωρώ λίγο επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού. Τον αδίκησαν τον Πάνο Κιάμο. Εγώ όμως στο παιχνίδι αυτό δεν θα παίξω. Θα παίξω μόνο σε μεικτά μαγαζιά. Δεν μου αρέσει και να το λέω. Αυτή η κατάσταση θα μας φέρει κάποια στιγμή στον διαχωρισμό άσπρου-μαύρου, στρέιτ ή γκέι.

Προτιμώ αν η δουλειά μου οδηγηθεί σε τέτοια λύση να αλλάξω επάγγελμα» τόνισε.

Ο Χρήστος Δάντης μέσα σε όλα ανέφερε πως συμβουλεύεται τον γιο του επαγγελματικά και πως: «είναι αναπηρία να είσαι γιος ενός ανθρώπου που έχει γράψει ιστορία, στιγματίζεσαι» ενώ στο τέλος της συνέντευξης αποκάλυψε ότι ετοιμάζει συνεργασία με την πρώην σύζυγό του, Λίτσα Γιαγκούση.