Ράνια Τζίμα: «Κάποια στιγμή έπαθα ένα σοβαρό αυτοάνοσο και έχασα την ακοή από το ένα μου αυτί»

«Μου είπαν ότι θα μπορούσα να ξυπνήσω και να μην βλέπω»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ράνια Τζίμα: «Κάποια στιγμή έπαθα ένα σοβαρό αυτοάνοσο και έχασα την ακοή από το ένα μου αυτί»

Στον Άρη Καβατζίκη και το «Πάμε Δανάη» μίλησε το πρωί της Τρίτης η Ράνια Τζίμα. Η ίδια μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει βιώσει αλλά και στην απώλεια της μητέρας της ενώ πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει και για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δηλώσεις της Ράνιας Τζίμα

«Κάποια στιγμή έπαθα ένα σοβαρό αυτοάνοσο και έχασα την ακοή από το ένα μου αυτί λόγω άγχους. Όταν έπαθε το μεγάλο κρασάρισμα η Κύπρος έκανα Υπουργείο Ανάπτυξης. Ξύπνησα ένα πρωί και διαπίστωσα ότι δεν ακούω από το ένα αυτί. Συνέχισα να δουλεύω κουφή εντελώς. Χωρίς πόνο. Αφού έχουν περάσει 15 μέρες είπα να πάω στον γιατρό. Κάνουμε τον ακουόγραμμα, στην ευθεία, τίποτα. Ο γιατρός μου είπε ότι κατά συντριπτική πιθανότητα είναι μη αναστρέψιμο. Κάναμε αγωγή και κερδίσαμε ένα 20%.

Μου είπαν ότι είναι νευρολογικό το ζήτημα, το ακουστικό νεύρο καταστράφηκε. Αυτό χτυπάει και στο μάτι. Μου είπαν ότι θα μπορούσα να ξυπνήσω και να μην βλέπω. Βίωσα αμφισβήτηση στη δουλειά μου επειδή είμαι γυναίκα. Μπορεί να ήταν ένα βλέμμα. Δίνω τις μάχες μου. Η περίοδος που ο Γαβριήλ (σ.σ. ο σύζυγός της) ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν “υγιεινός περίπατος” για τη σχέση μας. Εκείνος έπρεπε να τραβήξει τον δρόμο του και πολύ καλά έκανε και γω συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου. Σε πάει το συναίσθημα.

Η Ελένη ακόμα κοιμάται μαζί μας και είναι 5, οπότε συνήθως ξυπνάω με την κόρη μου πάνω μου» είπε και περιέγραψε με χιούμορ την πρωινή ρουτίνα με το παιδί της που περιλαμβάνει «μάχες. Τον ρόλο του αυστηρού έχει ο Γαβριήλ. Εγώ δεν μπορώ να είμαι αυστηρή με την Ελένη. Εκείνη με έπεισε ότι μπορώ να τα καταφέρω να κάνω δεύτερο παιδί. Δυσκολεύομαι να πάω στη Θεσσαλονίκη μετά την απώλεια της μητέρας μου. Δεν είναι κάτι που επιδιώκω. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια υγείας οπότε έπρεπε να τον προσέξουμε. Δεν έχω αδέλφια γι’ αυτό λέω να κάνω δεύτερο παιδάκι. Το πάλεψα με όλους τους τρόπους, μόνη, με φίλους με ψυχίατρο και ψυχανάλυση για πολλά χρόνια. Με βοήθησε πάρα πολύ».

«Πέθανε η μητέρα μου, σκοτώθηκε η φίλη μου σ 'ένα τροχαίο»

Η Ράνια Τζίμα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και στον Κώστα Τσουρό και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις απώλειες που της στοίχισαν.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του Mega μίλησε για τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της και ενός ακόμη αγαπημένου της προσώπου αλλά και όταν έμεινε χωρίς δουλειά, όταν έκλεισε το παλιό Mega ενώ πριν λίγο καιρό είχε αναφερθεί και στον σύζυγο της.

Ράνια Τζίμα για απώλειες

«Μου δημιουργεί μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο το ότι ήμουν στο παλιό Mega. Ήταν ένα από τα πράγματα που με έκαναν να κινητοποιηθώ και να πάω και τώρα. Βέβαια, θυμάμαι τη στιγμή που έκλεισε το Mega και τους δύσκολους μήνες που περάσαμε πριν να κλείσει. Βρεθήκαμε κάποια στιγμή στο κενό. Χωρίς κανέναν μισθό στο σπίτι, φυσικά βρεθήκαμε στο κενό. Ο ερχομός του παιδιού μας τότε μάς έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη και χαρά.
Με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη γνωριστήκαμε σε μια εκπομπή του Mega.

Όταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος ήμασταν μαζί. Δεν ήταν ωραία. Μπορεί να υπήρχαν 2 και 3 εικοσιτετράωρα που να μην είχα καμία επικοινωνία μαζί του. Θυμάμαι το πρώτο καλοκαίρι που περίμενα να πάμε μερικές μέρες διακοπές μαζί, μου λέει “θα πάω με τους φίλους μου”. Είπα εντάξει, “είναι εντελώς φεύγα”. Αλλά εγώ μόνο με έναν τέτοιο τύπο θα κατέληγα. Το βράδυ που μου είπε να είσαι ψύχραιμη γιατί αύριο θα με ανακοινώσουν για κυβερνητικό εκπρόσωπο του είπα “γεια σου, χάρηκα πολύ για τη γνωριμία”. Του είπα τότε να χωρίσουμε. Ο ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο άλλος πολιτικός συντάκτης, ήταν κάπως όλο αυτό».

Για τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία δήλωσε: «Πέθανε η μητέρα μου, σκοτώθηκε μία από τις καλύτερές μου φίλες σε ένα φρικτό τροχαίο και χώρισα και από μία μεγάλη σχέση. Είχε μαζευτεί πολύ απώλεια και έτσι είπα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και να έρθω στην Αθήνα για να αλλάξει όλο αυτό.

Η μητέρα μου έφυγε αιφνίδια από πνευμονική εμβολή. Έγραφα το ζωντανό μου για το μεσημεριανό δελτίο και με έπαιρνε ο πατέρας μου ακατάπαυστα και δεν το σήκωνα. Το σήκωσα το δέκατη φορά και του λέω “αμάν τι θέλεις επιτέλους, δουλεύω δεν το καταλαβαίνεις;” Και μου λέει “Πέθανε η μητέρα σου”. Έχω προσπαθήσει εκατομμύρια φορές να θυμηθώ ποιος με πήγε στο σπίτι, δεν το θυμάμαι. Η επόμενη σκηνή που θυμάμαι είναι η πλάτη του γιατρού ιδρωμένη, ο οποίος προσπαθούσε πολύ ώρα να την επαναφέρει. Ήταν πολύ νέα γυναίκα, ήταν 52 ετών».