Σοκάρει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου - "Έμπαινα στο αυτοκίνητο κι έκλαιγα γοερά για τρεις ώρες πάνω στο τιμόνι"

Το δύσκολο διάστημα που βίωσε μετά τον θάνατο του πατέρα της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκάρει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου -

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε πρόσφατα η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Η γνωστή ηθοποιός, λίγο μετά τον χωρισμό της, αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που έζησε, πριν πεθάνει ο πατέρας της.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου για την απώλεια του πατέρα της

Ο πατέρας σας έπασχε από άνοια, πώς διαχειριστήκατε το ότι έφτασε στο σημείο να μην σας αναγνωρίζει;

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ο πατέρας μου είχε αγιοποιηθεί στο τέλος… Όταν πήγαινα να τον δω, δεν με γνώριζε, παρά μόνο με κοιτούσε με αυτά τα μπλε ματάκια του τα πάνγλυκα… Έφευγα από το πατρικό μου, έμπαινα στο αυτοκίνητο κι έκλαιγα γοερά για τρεις ώρες πάνω στο τιμόνι.

Δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, ούτε να οδηγήσω, ήταν αδύνατο. Ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτώ αυτό που συνέβαινε, γιατί ο μπαμπάς μου ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε πολλή ενέργεια, με είχε μυήσει στον κόσμο της όπερας και του μπαλέτου. Όταν ήμουν μικρή, με πήγαινε στη Λυρική, στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο. Ξαφνικά δεν θυμόταν τίποτα από όλα αυτά και ήταν δύσκολο πολύ».

 Αλεξάνδρα Παλαιολόγου για την απώλεια του πατέρα της

«Είχα μια παλίνδρομη κύηση! Ένιωσα πένθος γιατί είναι μια μεγάλη απώλεια»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Η γνωστή ηθοποιός, μετά την δημόσια έκκλησή της, προχώρησε σε αρκετές αποκαλύψεις, ενώ μέσα σε όλα ανέφερε πως είχε χάσει ένα παιδάκι στο παρελθόν εξαιτίας παλινδρόμησης που ολοκλήρωσε πρόωρα την εγκυμοσύνη της.

«Γενικώς στη ζωή μου έλεγα πάντα πως δεν ξέρω ένα παιδί αν θα μπορούσα να το κουλαντρίσω εύκολα. Δεν είμαι από τις γυναίκες που γεννήθηκαν για να γίνουν μάνες. Ούτε βιολογικά ρολόγια μπορώ να πω ότι άκουσα. Δεν είναι όλες οι γυναίκες για αυτό.

Εάν ήθελα τόσο πολύ ένα παιδί πιστεύω πως θα το είχα κάνει. Θα το είχαν κάνει σε μικρότερη ηλικία και δεν θα είχα ούτε παλίνδρομη κύηση. Στον γάμο μου, ναι, είχα μια παλίνδρομη κύηση αλλά δεν πρόλαβα ούτε να πενθήσω. Ένιωσα πένθος γιατί είναι μια μεγάλη απώλεια και δεν την είχα βιώσει. Δεν ήξερα πως είναι.

Ήταν πολύ μεγάλη απώλεια όσο μικρή κι αν ήταν αυτή η κύηση. Όταν ανακάλυψα πως υφίσταται παλίνδρομη κύηση και έπρεπε να κάνω μια επέμβαση, επειδή έγινε πολύ γρήγορα όλο αυτό, την ίδια μέρα έπρεπε να ανέβω στη Θεσσαλονίκη και να κάνω πρεμιέρα στο θέατρο. Δηλαδή το πρωί πήγα στο χειρουργείο, μετά πήρα το αεροπλάνο και πήγα και έκανα πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν από τα πιο εύκολα πράγματα που έχω ζήσει στη ζωή μου».