Φώτης Σεργουλόπουλος για τις καταγγελίες: «Δεν είναι ότι είχα ένα πάθος και έκανα μια μαγκιά»

«Άστους λοιπόν να εκτεθούν»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος για τις καταγγελίες: «Δεν είναι ότι είχα ένα πάθος και έκανα μια μαγκιά»

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας (21/9) ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου και σε όλους αυτούς που έχουν κατά καιρούς βγει για να υποστηρίξουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και άλλους που έχουν κατηγορηθεί.

Οι δηλώσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου

«Ευτυχώς τελευταία έχουμε αρχίσει και τα πράγματα μπορούμε και τα λέμε πιο εύκολα. Υπήρχαν κι άλλες στο παρελθόν βιτριολικές επιθέσεις και κρύβονταν, δεν ήθελαν να βγουν, ντρέπονταν και κλείνονταν για πάντα στο σπίτι.

Ευτυχώς έμαθαν τον τελευταίο καιρό, με όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί κυρίως σε γυναίκες, να μην σταματάνε και να βγαίνουν μπροστά για να διεκδικούν το δίκιο τους. Έτσι, ο εγκληματίας θα ξέρει ότι τιμωρείται πολύ αυστηρά. Δεν είναι ότι είχα ένα πάθος και έκανα μια μαγκιά.

Πλέον δεν ισχύει ότι ίσχυε παλιά και αυτό πρέπει λίγο να το ξεχάσουν όσοι έχουν παλιές νοοτροπίες ή έχουν γαλουχηθεί με αναχρονιστικά πρότυπα.

Η κοινωνία είναι τόσο ψιλιασμένη που, όταν οι άνθρωποι βγαίνουν και μιλάνε υποστηρικτικά σε έναν άνθρωπο που φέρεται να έχει κάνει εγκλήματα και δεν το βουλώνουν, εκτίθονται από μόνοι τους. Άστους λοιπόν να εκτεθούν ξέρουμε ποιοι είναι, γιατί τώρα πλέον γνωρίζουμε ποιοι είναι και να απομονωθούν. Να πάνε και αυτή στη σπηλιά και την τρύπα που οφείλουν να χωθούν. Να μην εμφανίζονται με το θράσος ότι «τη γνώμη μου λέω»! Σε θέματα εγκλήματος, τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δικό μου παράδειγμα έβαλε το λιθαράκι για να γίνει η επιτροπή για τα gay δικαιώματα»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον 7,5 ετών γιο του και την καθημερινότητα τους. Μάλιστα, ο παρουσιαστής είχε πάρει το γιο του μαζί στο πλατό.

«Δεν παίρνω πάντα μαζί μου τον Γιώργο, αλλά ήξερα πως είναι εδώ η Σόφη. Ως γονιός προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου με τις ανάγκες του παιδιού. Ειδικά όταν φτάνει μετά τα 5 με 6. Αυτό που είπα και τήρησα είναι ο σεβασμός. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μερικές αρχές. Να είναι ένας άνθρωπος που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους γύρω. Αυτό το έχω καταφέρει.

Σε σχέση με τη μονογονεϊκή οικογένεια, τα θέματα είναι λυμένα. Έχω κάνει κουβέντα με τον μικρό. Ξέρει που βρίσκεται, ξέρει την οικογένειά του. Ξέρει τα πάντα. Είναι εύκολο. Όσο μεγαλώνουν ρωτάνε. Απαντάς σωστά και κανονικά. Αυτό που σε ρωτάει. Όταν λες αλήθεια, είναι ο καλύτερος τρόπος να μη θυμάσαι τι έχεις πει. Δε χρειάζεται να πεις μετά ότι δε θυμάσαι τι έχεις πει. Γιατί έχεις πει την αλήθεια.

Δεν ήταν γενναίο που απέκτησα παιδί. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το έκανα επειδή ήθελα. Και μένα με έχει βοηθήσει να μιλάω περισσότερο για αυτό. Έκανα αυτό που έλεγε η ψυχούλα μου. Και το δικό μου παράδειγμα έβαλε το λιθαράκι για να γίνει η επιτροπή για τα gay δικαιώματα. Υπάρχουν πολλά παιδιά σαν το δικό μου, που πρέπει να τα προστατέψει η πολιτεία.

Με είχε συγκινήσει ένα μήνυμα που μου είχε στείλει μια γυναίκα που έχασε τον πατέρα της. Μου είπε πως λυπήθηκε πολύ, γιατί δεν τον έζησε. Ότι χώρισε με τη μαμά της και εξαφανίστηκε. Και η μαμά της δεν της μιλούσε καθόλου για εκείνον. Και ξαφνικά έμαθα πως πέθανε. Και έμαθα μετά τον θάνατό του ότι ο πατέρας μου ήταν gay και η μητέρα μου τον έδιωξε. Μου τον στέρησαν και έμεινα χωρίς μπαμπά. Αυτό είναι συγκλονιστικό» είπε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος άκουσε άσχημα πράγματα για τη γέννηση του γιου του.