Μαρία Κορινθίου για κίνημα #metoo: «Όταν τα έλεγα πριν χρόνια, ήμουν το μαύρο πρόβατο»

«Υπάρχουν στιγμές που σε πιάνει το παράπονο, αλλά στο τέλος δεν έχω ανάγκη κανέναν»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαρία Κορινθίου για κίνημα #metoo: «Όταν τα έλεγα πριν χρόνια, ήμουν το μαύρο πρόβατο»

Η Μαρία Κορινθίου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» όπου μέσα σε όλα η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον χώρο της τηλεόρασης , τις «τρικλοποδιές» που της έχουν βάλει στην πορεία της.

Αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τα κακόβουλα σχόλια στα social media μιας και πριν από λίγο καιρό είχε προκληθεί μεγάλος σάλος με την ίδια εξαιτίας μιας φωτογραφίας που είχε δημοσιεύσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Μαρία Κορινθίου ανέφερε χαρακτηριστικά στην αρχή πως: «Αυτός ο ρόλος υπήρξε στοίχημα για εμένα. Ο “Τζόρνταν” κατατάσσεται στους πιο σπουδαίους και δύσκολους μονολόγους στο θέατρο. Λαμβάνω υπόψιν μου την κριτική του κοινού και των ανθρώπων που είναι γνώστες. Το κοινό είναι εκείνο που γεμίζει τις αίθουσες», ανέφερε η Μαρία Κορινθίου σχετικά με τα επαγγελματικά της.

Μιλώντας για την αποχή της από την τηλεόραση, η Μαρία Κορινθίου είπε ότι «Όλα αυτά τα χρόνια μας γίνονταν και εμένα και του Γιάννη διάφορες προτάσεις, όχι μόνο για μυθοπλασία, αλλά και για παρουσιάσεις, παιχνίδια κλπ. Σε όλα έχω πει όχι.

Θα μπορούσα να κάνω κάποια παιχνίδια, μου έδιναν πολλά λεφτά. Στην παρουσίαση δε λέω όχι, αλλά θέλω να είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει».

«Για σειρές δε μου έχει γίνει πρόταση. Από μία παραγωγή άκουσα ότι “η Κορινθίου δεν πρόκειται αν δουλέψει ποτέ σε αυτή την παραγωγή”. Γιατί; Απάντηση δεν υπάρχει. Υπάρχουν στιγμές που σε πιάνει το παράπονο, αλλά στο τέλος δεν έχω ανάγκη κανέναν. Η μόνη ανάγκη που έχω είναι ο κόσμος. Η δύναμή μου ήταν όταν μου έβαζες τρικλοποδιά, θα σηκωνόμουν πιο δυνατή και με νέο στόχο».

Σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει τα κακόβουλα σχόλια στα social media, η Μαρία Κορινθίου είπε ότι «είμαι χείμαρρος. Δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω. Δεν απαντάω, όμως. Το τελευταίο περιστατικό που έγινε ήταν για μια ζωγραφιά σε μια καφετέρια. Δεν απαντούσα στα σχόλια, αλλά τα πολύ προσβλητικά σχόλια τα σβήνω, για να μην μπω στη διαδικασία να απαντήσω. Τα μηνύματα ξεκίνησαν από ψεύτικους λογαριασμούς. Είμαι ενεργή και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Κάποιοι λογαριασμοί που είναι υπερβολικά περίεργοι, και επιθετικοί και απειλητικοί είναι ήδη στον εισαγγελέα».

Αναφερόμενη στο ξεκίνημα της κόρης της στο χώρο του θεάματος, η Μαρία Κορινθίου είπε ότι «αισθάνθηκα συγκίνηση όταν είδα την Ισμήνη στο “Καφέ της Χαράς”. Ήμουν συνέχεια δίπλα της στα γυρίσματα για να την προστατεύσω. Δεν είχα ενδοιασμούς για το αν πρέπει να ακολουθήσει τα βήματά μας. Είναι ένας δύσκολος χώρος, αλλά το θέατρο είναι σπουδαίο».

Για το κίνημα #MeToo η Μαρία Κορινθίου είπε ότι «γνωρίζω χρόνια ποιοι είναι όλοι αυτοί και για αυτό είχα κάνει τις επιλογές μου. Όταν τα έλεγα πριν χρόνια, ήμουν το μαύρο πρόβατο. Μία ημέρα πριν γίνει μια καταγγελία, είπα σε φίλη μου ηθοποιό που είχε ενδοιασμούς να προχωρήσει, ότι σκέψου τα παιδιά μας να γίνουν ηθοποιοί και να τραβήξουν τα ίδια. Θα είμαι εκεί για το παιδί μου να της τα δώσω όλα απλόχερα».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της Μαρίας Κορινθίου

Μαρία Κορινθίου: «Χλευάστηκα από εκπομπές όταν πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα περιστατικό παρενόχλησης»

Η Μαρία Κορινθίου παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και στην Νάντια Αδαμοπούλου και αναφέρθηκε στο κίνημα Me too.

Η γνωστή ηθοποιός που πρόσφατα βρέθηκε πρόσφατα σε νοσοκομείο μίλησε μέσα σε όλα για τις δύσκολες στιγμές στην αρχή της καριέρας της αλλά και στο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε πριν τρία χρόνια.

Ποια είναι η στάση σου για το κίνημα MeToo; Εσύ έπεσες από τα σύννεφα;

Φυσικά και όχι. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι έπεσαν από τα σύννεφα. Αυτό είναι μια μεγάλη και σοβαρή κουβέντα. Σκέψου ένα κοριτσάκι 23 χρονών να έρχεται από την Αμερική και να μη ξέρει κανέναν, με την εικόνα που είχα τότε και με τον τίτλο του «sex symbol» , τον οποίο μου είχαν προσάψει αρκετά νωρίς, που εν μέρει ήταν τιμητικός αλλά όχι καθοριστικός.

Εγώ ήμουν ένα κορίτσι που είχα φάει τα μούτρα μου στην Αμερική, είχα σπουδάσει αυτό που έκανα. Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα «α έχω ωραία μάτια, ας γίνω ηθοποιός». Το έχω σπουδάσει έχω φτύσει αίμα. Ερχόμενη στην Ελλάδα, αντιμετώπισα πολλές καταστάσεις. Παρόλα αυτά είχα το σθένος να τις αντιμετωπίσω. Τις επιλογές μου τις έκανα από τότε και πολεμήθηκα γι’ αυτό.

Ποτέ όμως δεν συμβιβάστηκα, γιατί αυτό μου έλεγε η ιδιοσυγκρασία μου. Δεν ήθελα να ήμουν δέσμια σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις γουστάρω. Αν γυρίσεις 15 χρόνια πίσω, θα δεις ότι πάλι τα ίδια έλεγα και στις συνεντεύξεις μου.

Πριν τρία χρόνια ήσουν από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν δημόσια για παρενόχληση, με το δυσάρεστο συμβάν στην πιλοτή του σπιτιού σου.

Χλευάστηκα από κάποιες εκπομπές όταν πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα το περιστατικό. Την επόμενη μέρα με έπαιρναν οι δημοσιογράφοι από τις 8 το πρωί και ορισμένοι κορόιδευαν. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι σε εκπομπές που ειρωνευόντουσαν κι έλεγαν «καλά πια, όλα συμβαίνουν στην Κορινθίου;». Μπροστά μου κορόιδευαν το περιστατικό κι έλεγα εμένα να με κοροϊδεύετε.

Όμως, άλλα κοριτσάκια που μπορεί να τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τι σθένος θα πάνε να το καταγγείλουν όταν βλέπουν αυτές τις αντιδράσεις; Προκλητικές καταστάσεις. Πολλά πράγματα έχουν επίπτωση στον κόσμο που ακούει. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι λέμε και πώς το λέμε.

Το περιστατικό αυτό σε στιγμάτισε; Πώς το διαχειρίστηκες;

Η καρδούλα μου το ξέρει. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχει καταγγελθεί από την ίδια την αστυνομία ως απόπειρα βιασμού. Θωρακιστήκαμε εκείνες τις μέρες. Κάμερες, τα πάντα. Για δυο βδομάδες πήγαινα στο θέατρο με ασφάλεια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πριν λίγες ημέρες ήμουν πάλι στο δικαστήριο και αναμένω.

undefined