Ευαγγελία Μουμούρη: «Το μόνο που έκανα ήταν να σταθώ δίπλα στην Τζένη Μπότση και να τη θαυμάσω»

«Έχει χρειαστεί να υπερασπιστώ γυναίκα και έχει χρειαστεί να ζητήσω υπεράσπιση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ευαγγελία Μουμούρη: «Το μόνο που έκανα ήταν να σταθώ δίπλα στην Τζένη Μπότση και να τη θαυμάσω»

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (22/9) η Ευαγγελία Μουμούρη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην Τζένη Μπότση και την απόφαση της να μιλήσει για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε ενώ τοποθετήθηκε και στις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Ευαγγελίας Μουμούρη

«Έχει χρειαστεί να υπερασπιστώ γυναίκα και έχει χρειαστεί να ζητήσω υπεράσπιση. Μικρότερη θεωρούσα ότι έπρεπε να γίνουν λεκτικές προσβολές, γιατί ο άλλος ήταν ο θιασάρχης. Το μόνο που έκανα ήταν να σταθώ δίπλα στην Τζένη Μπότση και να τη θαυμάσω όταν βρήκε το κουράγιο να μιλήσει.

Την άκουσα την Ελισάβετ. Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι μία γυναίκα που έχει πάρει τη ζωή στα χέρια της. Η ίδια δεν φοβάται να μιλήσει όταν την αδικούν. Εκεί θέλω να μείνω για την Ελισάβετ. Όσα γνωρίζω από την Ελισάβετ, δεν έχουν να κάνουν με αυτά που είπε εκείνη τη μέρα».

«Όταν άκουσα τη Τζένη Μπότση, να καταγγέλλει αυτά που βίωσε, σοκαρίστηκα»

Η Ευαγγελία Μουμούρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο κίνημα του #MeToo.

Η αγαπημένη ηθοποιός που είναι πλέον εμβολιασμένη, μίλησε επίσης για τα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και για τις καταγγελίες που ξέσπασαν στον χώρο του θεάτρου.

«Για εμένα το θέατρο ήταν η διασκέδαση του μοναχοπαιδιού. Από μικρή κατέφευγα στο θέατρο γιατί ένιωθα ότι εκεί ανήκω. Η ζωή μου είναι το θέατρο και ο σύντροφός μου το αποδέχεται και κατανοεί την αγάπη που έχω για τη δουλειά μου.

Όταν άκουσα τη φίλη μου, την Τζένη Μπότση, να καταγγέλλει αυτά που βίωσε, σοκαρίστηκα. Θεωρούσαμε κανονικότητα την κακή συμπεριφορά και τα ξεσπάσματα από τους θιασάρχες λόγω πολλών ευθυνών. Δεν ξέραμε ποιο ήταν το όριο, το δεχόμασταν, γιατί νομίζαμε ότι ήταν κανονικό. Αλλά για αυτά που κατηγορούνται τώρα άνθρωποι, δεν το πίστευα, ήταν ένας εφιάλτης.

Γνωρίζω την κοπέλα που κατήγγειλε βιασμό και σπούδασε και έφτασε μέχρι το Χάρβαρντ για να αποδείξει ότι αξίζει. Επίσης, συνάδελφος μου είπε πως ο σύντροφός της την βιντεοσκοπούσε κατά την ερωτική πράξη και μετά έκανε προβολή το βίντεο σε φίλους του. Το θέατρο δεν θρηνεί. Το θέατρο είναι εκεί όταν κάνεις τη δουλειά σου. Δεν θα βγει καθόλου ζημιωμένο σε αυτή την ιστορία».