Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κόλαφος ο Αλέξης Κούγιας: «Θα αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;»

Ξέσπασε on air

Κόλαφος ο Αλέξης Κούγιας: «Θα αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;»
News 26.09.2021 17:03
Από Ίρις Βίλα

Τηλεφωνικά βγήκε να μιλήσει μέσα από την εκπομπή «Open Weekend» ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη το πρωί του Σαββάτου 26/9.

Μέσα σε όλα η συζήτηση έφτασε στην αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα για υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων. Ο γνωστός ποινικολόγος εξέφρασε την αντίθεσή του με αυτή την απόφαση λέγοντας μάλιστα πως δε γίνεται να αλλάξει ο νόμος “για μια ζωή”.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε τις πιο αυστηρές ποινές σε όλο τον κόσμο εκτός της θανατικές ποινές. Ζητούμαι μετά από δυο χρόνια να αλλάξει ο ποινικός κώδικας. Δε γίνεται να αλλάξουμε τον ποινικό κώδικα επειδή έγιναν κάποια εντυπωσιακά εγκλήματα…

Είναι 11 περιστατικά σε έντεκα εκατομμύρια. Έχει αλλάξει η κοινωνία παγκοσμίως και στην παγκόσμια κοινωνία η νομοθεσία είναι αυτή που έχουμε τώρα. Πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για 11 περιστατικά σε έντεκα εκατομμύρια; Τι να προλάβουμε; Θα πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;»

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Θύμα του Λιγνάδη έστειλε επιστολή στον αδερφό του - «Ακόμα υπομένω μικρούς ή μεγάλους βιασμούς»

Η πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης για τις κατηγορίες των τεσσάρων βιασμών προς τον ηθοποιό - σκηνοθέτη, προκάλεσε την αντίδραση των μηνυτών με έναν εξ' αυτών να του στέλνει επιστολή.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει, ζητάει να ανακαλέσει τα όσα είπε και να ζητήσει συγγνώμη. Ενώ, η κύρια ερώτηση του είναι "εμένα ποιος θα με προστατεύσει;".

Αναλυτικά η επιστολή του θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη

«Άκουσε και ένα άλλο, ότι υπέστη βιασμό ο Δημήτρης Λιγνάδης με τη διαδικασία της κατ΄ οίκον έρευνας. Τι υπέστη βιασμό; Οι καναπέδες, τα έπιπλα ή τα στοιχεία που επιμελώς φροντίσατε να κρύψετε; Μήπως έχετε μπερδευτεί καθώς από όσο γνωρίζω είστε φιλόλογος, άρα γνωρίζετε και την ετυμολογία της λέξης βιασμός.

Κανέναν βιασμό δεν υπέστη ο αδερφός σας, αντιθέτως όλοι εμείς υποστήκαμε βιασμό, και όσον αφορά εμένα, γιατί για εμένα μιλάω, ακόμα υπομένω μικρούς ή μεγάλους βιασμούς, αυτή τη φορά με τον αδερφό σας ως ηθικό αυτουργό. Αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη.

Αρχές και πιθανώς οι φιλικά προσκείμενοι στον κατηγορούμενο, όπως και ο συνήγορός του, είτε διέρρεαν έγγραφα της δικογραφίας, με αποτελέσματα ολέθρια σε εμένα, καθώς έγινε γνωστή η διεύθυνση της κατοικίας μου σε άτομα άγνωστα τα οποία προσπάθησαν να με τρομοκρατήσουν μια φορά δια ζώσης με μαχαίρι και πολλές φορές με τηλεφωνικές απειλές!

Ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης τόλμησε και αναφέρθηκε σε αποζημείωση του αδερφού του για τη βλάβη που έχει υποστεί σε περίπτωση που κριθεί αθώος. Σας ρωτώ, κύριε Γιάννη Λιγνάδη, εμένα ποιος θα με αποζημειώσει; Ποιος θα με προστατεύσει; Αναμένω μια εμπεριστατωμένη απάντηση ή έστω μια συγγνώμη για τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς από τον κύριο Κούγια».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Η διαδικασία της σύλληψης ήταν μια παρωδία! Έπρεπε να γίνει το σόου»

Εξελίξεις με τις υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη

Share