Έλενα Ακρίτα κατά Μαλέσκου: «Ή θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα στείλω εξώδικο»

«Έχετε καταλάβει τι λέμε; Ένας πρωτοετής της Νομικής θα καταλάβαινε τι προσπαθώ να σας πω»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έλενα Ακρίτα κατά Μαλέσκου: «Ή θα ζητήσετε συγγνώμη ή θα στείλω εξώδικο»

Με μία παρέμβαση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (28/9) στην εκπομπή Love it, η Έλενα Ακρίτα τα έβαλε ανοιχτά με την Ιωάννα Μαλέσκου και τους συνεργάτες της για ένα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε χθες (27/9) και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης του Σπύρου Φωκά και της συζύγου του.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ρεπορτάζ του Love it, μίλησε και για την ανάρτηση της συζύγου του Σπύρου Φωκά, με την οποία απαντούσε στα δημοσιεύματα που θέλουν το ζευγάρι να ζει σε άθλιες συνθήκες.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, η εκπομπή εμφάνισε τη συγκεκριμένη ανάρτηση ως απάντηση της Λίλιαν Φωκά σε μία ανάρτηση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα η Έλενα Ακρίτα.

Η «έκρηξη» της Έλενας Ακρίτα στην εκπομπή Love it και την Ιωάννα Μαλέσκου

«Έχει κάνει δύο ανακοινώσεις πού ακριβώς απαντάει στην Έλενα Ακρίτα;» είπε αρχικά απευθυνόμενη στην Ιωάννα Μαλέσκου.

«Επικαλούμενοι το όνομά σας από την ανάρτηση που μοιραστήκαμε με τον κόσμο δεν έγινε καμία αναφορά. Χρονικά η ακολουθία της ανάρτησης ήταν σαν να υπήρχε μία απόκριση σε αυτό που διαβάσαμε από εσάς» απάντησε η Ιωάννα Μαλέσκου.

Στο σημείο εκείνο, η Έλενα Ακρίτα έγινε έξαλλη: «Με την εκπομπή σας τα έχω. Κυρία Μαλέσκου είμαι σε ένα δίλημμα. Ή θα πρέπει να μου διευκρινίσετε και μου οφείλετε μία συγγνώμη ή θα πρέπει να στείλω εξώδικο.

Έχετε καταλάβει τι λέμε; Ένας πρωτοετής της Νομικής θα καταλάβαινε τι προσπαθώ να σας πω. Είπατε ξεκάθαρα στην εκπομπή σας ότι η ανακοίνωση της κυρίας Φωκά απαντάει στην Έλενα Ακρίτα και ο κύριος Γιαννόπουλος είπε αυστηρά ότι τα «εν οίκω μη εν δήμω». Απάντησε η κυρία Φωκά σε εμένα, κύριε Γιαννόπουλε; Από τον Ιούλιο η οικογένεια έχει δημοσιοποιήσει IBAN για να βοηθήσουμε. Στη δική μου την περίπτωση της σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου κόλλαγε το σχόλιό σας;».

Η Έλενα Ακρίτα δήλωσε ότι έχει αποστείλει εξώδικα και σε όλες τις εφημερίδες που ενέπλεξαν το όνομά της στην υπόθεση με αυτόν τον τρόπο.

Η σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη της Έλενας Ακρίτα

Στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) η Έλενα Ακρίτα, η οποία πριν λίγο καιρό δέχθηκε μήνυση. Η ίδια μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη αλλά και στο πως τελικά κατάφερε να διαχειριστεί την κατάστασή της

«Γίνεται αφεντικό της ζωής σου και του εαυτού σου. Εσύ είσαι ένα άτομο υποτελές. Δεν θέλεις να ξημερώσει το πρωί. Κοιμόμουν σκεπασμένη μέχρι επάνω κι όταν κοιτούσα την ώρα στραβά για να σηκωθώ, ήταν αδύνατο, δεν μπορούσα. Δεν το καταλαβαίνει ο άλλος αλλά δεν μπορείς να πας από την κρεβατοκάμαρά σου στην κουζίνα για να κάνεις έναν καφέ. Δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Είναι ένα βουνό, Γολγοθάς.

Η πιο μισητή μου φράση είναι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Όχι υπάρχει και δεν μπορώ. Συνυπήρξα πάρα πολλά χρόνια με την κατάθλιψη κι όταν έπρεπε να βγω έξω, έβρισκα δικαιολογίες. Για αυτό και δεν θα δεις για μεγάλο διάστημα να έχω φωτογραφίες, όπως π.χ. από μια πρεμιέρα. Τότε δεν υπήρχα. Έβρισκα χιλιάδες δικαιολογίες τις οποίες σωματοποιούσα κι αρρώσταινα ακόμα περισσότερο.

Πονούσαν ξαφνικά το κόκαλα, το κεφάλι μου κι είχα συνάχι. Μόλις αποφάσιζα να δω σπίτι μου τηλεόραση, ήμουν καλά. Ούτε βιβλία μπορούσα να διαβάσω. Όμως πήγα στον ψυχίατρο για να το αντιμετωπίσω, ξεκίνησα με ψυχοθεραπεία και με φάρμακα. Δεν το ξεπέρασα. Πάντα είμαι μια καταθλιπτική που απλά παλεύω και κερδίζω μέρα την μέρα».