Έξαλλη η Φαίη Σκορδά με την παράσταση του Λιγνάδη - «Πώς μπορείς να δίνεις εξουσία ξανά;»

«Συζητάμε το θέατρο του παραλόγου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έξαλλη η Φαίη Σκορδά με την παράσταση του Λιγνάδη - «Πώς μπορείς να δίνεις εξουσία ξανά;»

Λίγο μετά το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου για την παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, σειρά είχε η Φαίη Σκορδά, η οποία φάνηκε να είναι εμφανώς ενοχλημένη με αυτό το δικαίωμα που δόθηκε στον ηθοποιό και σκηνοθέτη στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια δέχθηκε την παράσταση ως μέσο για τον σωφρονισμό ωστόσο διαφώνησε στην εξουσία που δίνεται στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το σχόλιο της Φαίης Σκορδά για την παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Συζητάμε το θέατρο του παραλόγου. Πέραν του ρεπορτάζ, ναι είναι νόμιμο, είναι στα πλαίσια του σωφρονισμού να κάνουν οι κρατούμενοι και θεατρικές παραστάσεις. Δεν μιλάμε για ένα πρόσωπο που τα φώτα είναι πάνω του έτσι απλά, μιλάμε για ένα πρόσωπο που έχει κινήσει με όλα αυτά που ακούστηκαν μια ολόκληρη διαδικασία στην Ελλάδα, αλλά και ένα πρόσωπο που είχε μία θέση εξουσίας σε έναν κρατικό φορέα που σχολιάστηκε πολύ.

Πώς μπορείς να δίνεις εξουσία ξανά μέσα από αυτή την παράσταση σε αυτόν τον άνθρωπο. Είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Για αυτόν τον λόγο δεν συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη

Μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης ανέβηκε πριν μερικές μέρες η παράσταση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, όπου σκηνοθέτησε αλλά και πρωταγωνιστήσε στο έργο. Ωστόσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν βρισκόταν ανάμεσα στους συμμετέχοντας.

Σύμφωνα με την Μπέσσυ Αντωνάκη και το ρεπορτάζ που παρουσιάσε στην σημερινή (29/9) εκπομπή "Πρωινό", η παράσταση σκόπευε στο να σωφρονίσει τους κρατούμενους ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον τα ίδια λάθη.

Η εν λόγω παράσταση μάλιστα είχε διάρκεια μιάμιση ώρας ενώ συμμετείχαν 10 κρατούμενοι, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να υποδύεται τον Κολοκοτρώνη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ωστόσο βρέθηκε στο κοινό και δεν συμμετείχε στην παράσταση. Ο ίδιος το ήθελε όμως όταν μπήκε στην φυλακή είχαν ήδη ξεκινήσει οι πρόβες για το θεατρικό.