H Θάλεια Ματίκα "σπάει" τη σιωπή της για τον κουμπάρο της Πέτρο Φιλιππίδη

«Αρρωστήσαμε. Περάσαμε δύο μήνες σε κατάσταση σοκ»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
H Θάλεια Ματίκα

Η Θάλεια Ματίκα παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σοφιανού. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός ρωτήθηκε και απάντησε για τον κουμπάρο της Πέτρο Φιλιππίδη που κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Οι δηλώσεις της Θέλειας Ματίκα για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου. Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Πέτρος Φιλιππίδης, είναι κουμπάρος σας. Σας έχει στοιχίσει όλο αυτό;

Θέλω να πω καταρχάς ότι με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουμε χαθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εννιά για την ακρίβεια, για προσωπικούς λόγους, που δεν θα ήθελα να αναφερθούν δημόσια. Από εκεί και πέρα όταν άρχισαν να βγαίνουν αυτές οι καταγγελίες μέσα στην καραντίνα, μας επηρέασε πάρα πολύ, αρρωστήσαμε. Περάσαμε δύο μήνες σε κατάσταση σοκ.

Ναι μεν ξέραμε ποιοι άνθρωποι ήταν κακότροποι στο χώρο, αλλά στο πού έφτασε όλο αυτό, πραγματικά, εμένα προσωπικά δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου. Σε κάθε περίπτωση το να είναι προφυλακισμένοι για τόσο βαριά και σοβαρά αδικήματα δύο άνθρωποι που γνωρίζεις πραγματικά τι να πεις;

H Θάλεια Ματίκα 'σπάει' τη σιωπή της για τον κουμπάρο της Πέτρο Φιλιππίδη

«Ο Φιλιππίδης είναι αθώος και θα το αποδείξει με κάθε τρόπο»

Τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, κύριο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, υποδέχθηκε μέσω Skype το πρωί της Κυριακής (3/10) η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία μάλιστα διαπληκτίστηκε μαζί του για τη θέση που πήρε στο θέμα του ηθοποιού.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον κ. Φιλιππίδη (σ.σ. 2 απόπειρες και ένας βιασμός), υπογράμμισε ότι ο ηθοποιός «ενσυνείδητα έχει αποφασίσει να μην τροφοδοτεί με ειδήσεις την υπόθεση. Θα μιλήσει στο δικαστήριο». Σχετικά με τις γυναίκες που υπέβαλαν κατηγορίες, ο δικηγόρος του σημείωσε «ότι δε θα κάνει αγωγή για κανένα από τα κορίτσια».

«Η θέση του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «είναι αμετάβλητη. Είναι αθώος και θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητα του με κάθε μέσο», είπε αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη γραμμή υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους συναδέλφους του Φιλιππίδη που τον υπερασπίστηκαν, λέγοντας ότι στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας δεν γίνεται να μην έχουν το δικαίωμα να «πουν μια καλή κουβέντα». Προσωπικά, όπως δήλωσε ο ίδιος «έχω δεχθεί επιθέσεις λόγω της υπεράσπισής μου».

«Στη θέση του κατηγορουμένου μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν ο Φιλιππίδης είναι ένοχος ή αθώος» επισήμανε ο δικηγόρος του.