Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: "Ας μην πανηγυρίζουν κάποιοι καθώς..." - Εξελίξεις με την υπόθεσή του

"Ο ίδιος δεν έχει τη νοοτροπία κατηγορούμενου αλλά ενός αθώου"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη:

Στο MEGA Καλημέρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (6/10) ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στις τελευταίας εξελίξεις.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε αρχικά στην πρόταση της εισαγγελέως να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς, τονίζοντας πως ήταν αρκετά αναμενόμενο.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως δε θυμάται καμία υπόθεση στην οποία η εισαγγελέας να μην αντιγράφει την ποινική δίωξη και το δικαστικό συμβούλιο να μην αντιγράφει την απόφαση της εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε τα εξής: «Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν κάποιοι. Συνήθως προσπαθώ να αποφυλακιστούν οι εντολείς μου αλλά αυτή τη φορά και εγώ και ο κύριος Λιγνάδης αυτό που επιθυμούμε είναι η πιο σύντομη εκδίκαση της υπόθεσης… Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταθέσει καμία αίτηση αποφυλάκισης….

Όπως έχω πει από την αρχή ο κύριος Λιγνάδης δεν έχει τη νοοτροπία κατηγορούμενου αλλά ενός αθώου. Οι μηνύσεις στα φερόμενα ως θύματα δεν έγιναν τώρα αλλά από τη στιγμή της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη».

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή»

Τα φερόμενα ως θύματά του αλλά και τους μάρτυρες αποφάσισε να μηνύσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο μετά την παράσταση που ανέβασε μέσα από τις φυλακές. Ο δικηγόρος των δύο εκ των φερόμενων θυμάτων του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Γιάννης Βλάχος έκανε λόγο για τρομοκράτηση και επίδειξη επιθετικότητας.

«Η πλευρά του κ. Λιγνάδη, ασκώντας δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος, έχει μηνύσει τα θύματα και όλους τους μάρτυρες. Από εκεί και πέρα η εξέλιξη αυτών των μηνύσεων θα ξεκινήσει όταν τελειώσει η εκδίκαση των κατηγοριών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι μηνύσεις αυτές δικονομικά δεν μπορούν να επηρεάσουν την δίκη του κ. Λιγνάδη», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Βλάχος.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή. Εάν ο κ. Λιγνάδης καταδικαστεί, αυτές οι μηνύσεις δεν έχουν καμία τύχη. Εάν αθωωθεί, τότε θα εξεταστεί εάν τα θύματα και οι μάρτυρες είχαν δόλο για να μηνύσουν τον κύριο Λιγνάδη. Θέλω να τονίσω ότι η διαδικασία αυτή σκοπεύει στην κατατρομοκράτηση των θυμάτων», συνέχισε.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή. Εάν ο κ. Λιγνάδης καταδικαστεί, αυτές οι μηνύσεις δεν έχουν καμία τύχη. Εάν αθωωθεί, τότε θα εξεταστεί εάν τα θύματα και οι μάρτυρες είχαν δόλο για να μηνύσουν τον κύριο Λιγνάδη. Θέλω να τονίσω ότι η διαδικασία αυτή σκοπεύει στην κατατρομοκράτηση των θυμάτων».