«Δεν πανηγυρίζω, πενθώ» - Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του Σταμάτη Φασουλή για το Me Too

«Να μιλήσει η Δικαιοσύνη, εμείς σιωπή»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δεν πανηγυρίζω, πενθώ» - Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του Σταμάτη Φασουλή για το Me Too

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/10) ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο κίνημα Me Too με όλα όσα βλέπουμε στον χώρο της υποκριτικής.

Μετά την τελευταία δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος ηθοποιού για βιασμό, ο Σταμάτης Φασουλής εξήγησε πως πρέπει να δοθεί τόπος στη δικαιοσύνη και να μην προσπαθεί κανείς να απαντήσει με αυτοδικία στις αποτρόπαιες πράξεις που έχουν γίνει.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Φασουλή για το Me Too

«Είναι στενάχωρο πάρα πολύ, δεν είμαι από αυτούς που πανηγυρίζουν, είμαι από αυτούς που πενθούν αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι’ αυτό, παρά μόνο να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη. Φτάνει η γνώμη μας. Και δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να δικάσουμε. Εμείς καταδικάζουμε την πράξη κατά τη γνώμη μου… όχι τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο τον καταδικάζει ή ο Θεός ή η Δικαιοσύνη. Η πράξη είναι αποτρόπαια. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη έχει να πει αυτά που έχει να πει.

Πρέπει να περιμένουμε να βγει το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Όλα τα επαγγέλματα έχουν τέτοια πράγματα, αλλά κανείς από τα άλλα επαγγέλματα δεν πανηγυρίζει και δεν ξεφωνίζει. όταν έχεις ένα τέτοιο πράγμα πενθείς, δεν πανηγυρίζεις. Έχω μεγάλη ευαισθησία στο ηθικό κομμάτι και γι’ αυτό τηρώ την στάση της σιωπής. Σιωπή εμείς. Σιωπή. Να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς σιωπή», είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής.

«Αισθάνομαι ενοχή απέναντι στους συναδέλφους μου»

Ο Σταμάτης Φασουλής παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο πόσο τον έχει επηρεάσει η μοναξιά λόγω του κορωνοϊού.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε επίσης στις στιγμές που αισθάνθηκε ενοχή απέναντι στους συναδέλφους του καθώς και για τον ρόλο που έχουν παίξει τα social media στην ιδιωτική ζωή.

Σας επηρέασε η μοναξιά αυτής της ασθένειας;

«Με τρελαίνει ότι δεν μπορώ να αγγίξω και να με αγγίξουν. Σώμα που δεν αγγίζεται αρχίζει να απονευρώνεται, δεν μπορεί να ανασάνει. Εδώ τα μαργαριτάρια πρέπει κάθε τόσο να τα φοράς, γιατί αν δεν ακουμπάνε στο δέρμα πεθαίνουν. Πόσον καιρό έχουμε να αγκαλιαστούμε;

Αυτό με έχει στεναχωρήσει πιο πολύ και ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για ανθρώπους που αγαπάς, για τους συναδέλφους, για το θέατρο. Είσαι ανίσχυρος για τα πάντα. Έφτασα σε πολλές στιγμές, επειδή είμαι τυχερός, με την τηλεόραση, με το Εθνικό, να αισθάνομαι ενοχή απέναντι στους συναδέλφους μου, να τους κοιτάω και να χαμηλώνω τα μάτια. Νέοι ηθοποιοί, με οικογένεια, τι να πρωτοκαλύψουν με το επίδομα των 500 ευρώ; Ζόρικοι καιροί...».

Μετά, θα αλλάξουμε;

«Δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω ότι αυτό που λαχταράνε οι άνθρωποι είναι να γυρίσουν στην προηγούμενη τους ευτυχία. Μαθήματα δεν παίρνεις μόνο από τη ζωή. Πρέπει να είναι συνεπικουρούμενη και από άλλα - ένα βιβλίο, έναν έρωτα. Τώρα η ζωή είναι πια φωνογραφημένη. Οι ιδιωτικές στιγμές δεν είναι πια καθόλου ιδιωτικές, είναι δημόσιες. Από εκεί που ήθελαν να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή, τώρα θέλουν να την ξεφωνίσουν. Δεν ξέρω γιατί - προφανώς έπαιξαν ρόλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Όρια ποιος θα βάλει;

«Κανείς. Έχει ξεφύγει. Μόνο του θα σβήσει, αν σβήσει, και θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Έρχεται όμως και ο κορεσμός, το βλέπεις στην Ιστορία. Σε καθετί καινούργιο και γρήγορα αναπτυσσόμενο υπάρχει και μια πτώση που δεν την περιμένεις». Ο Σταμάτης Φασουλής ωστόσο έχει ανοίξει μια κόντρα με την Σοφία Μουτίδου!

 Σταμάτης Φασουλής για κορωνοϊό και ηθοποιούς