Άνευ προηγουμένου ξέσπασμα από τον Γιώργο Μακρή - «Όταν είσαι βιαστής πρέπει να εκτελείσαι»

«Αν γνώριζα ότι κάποιοι από τον χώρο μου βίαζαν, δε...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Άνευ προηγουμένου ξέσπασμα από τον Γιώργο Μακρή - «Όταν είσαι βιαστής πρέπει να εκτελείσαι»

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» παραχώρησε δηλώσεις ο Γιώργος Μακρής ο οποίος μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, που αποκαλύφθηκαν τους προηγούμενους μήνες καθώς μέχρι και σήμερα αποτελούν φλέγον ζήτημα.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Με όλα αυτά τα γεγονότα στο θέατρο τα οποία άκουσα από τους δημοσιογράφους. Θα μου πεις δεν γνώριζες τίποτα, το τι κάνει ο καθένας στο υπνοδωμάτιό του δεν το γνώριζα.

Αν γνώριζα ότι κάποιοι από τον χώρο μου βίαζαν, δε θα έμενα άπραγος. Θα τους έσερνα με το αυτοκίνητό μου μέσα στην Αθήνα».

Και συνέχισε: «Όταν κάποιος κλέψει γιατί πεινάει, μπορείς να του το συγχωρέσεις μετά από καιρό. Όταν όμως είσαι παιδεραστής ή βιαστής πρέπει να εκτελείσαι, δεν το αφήνεις. Αν όντως αποδειχτεί ότι κάποιος είναι».

Όσον αφορά στη θεατρική παράσταση που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τριπόλεως, ο Γιώργος Μακρής σημείωσε πως «από ό,τι έμαθα επιχορηγήθηκε με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Τα λεφτά δικά μου δεν είναι; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να δίνεις τα λεφτά σου εκεί;

Να ρωτήσω και το πιο απλό, αν στη θέση του/της ηθοποιού ήταν ο γιος, η κόρη ή κάποιος άλλος, θα έδινες τα χρήματα; Οι παραγωγοί δε φταίνε; Δεν γνώριζαν ότι τους έκαναν παράπονα οι ηθοποιοί; Δεν δέχομαι να μην μιλάει κάποιος επειδή θα έμενε άνεργος. Να πήγαινε, να καθαρίσει τουαλέτες όπως το έχω κάνει εγώ».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μακρή

Έφτιαξε θεατρική ομάδα στις φυλακές Τρίπολης ο Λιγνάδης - Θέλει να συνεργαστεί και με τον Φιλιππίδη

Τη δική του θεατρική ομάδα έστησε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης, έξι μήνες μετά την προφυλάκιση του. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει τις πρόβες για την παράσταση που θα ανεβάσει και έχει κάνει πρόταση συνεργασίας και στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με το protothema.gr έχει προτείνει και στον συγκρατούμενο και συνάδελφο του να συμμετάσχει στο εγχείρημα - και όχι μόνο μια φορά - , όμως μέχρι στιγμής ο πρόσφατα προφυλακισμένος ηθοποιός δεν έχει ανταποκριθεί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά να πειστεί καθώς οι δύο τους μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο και περνούν πολλές ώρες μαζί.

Η θεατρική ομάδα που έστησε ο Δημήτρης Λιγνάδης αποτελείται από δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής ιστιοπλοΐας Τριαντάφυλλος Αποστόλου που κατηγορείται για τον βιασμό της τότε 11χρονης πρωταθλήτριας. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκε, εργάζεται παράλληλα και στα μαγειρεία της Τρίπολης και προσπαθεί να διατηρεί χαμηλούς τόνους.

Η θεατρική παράσταση που θα ανέβει γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.